Interviu Pr. Matei Vulcănescu

Despre știință și pseudoștiință 

Vrăjitoria ambalată în știință = radiestezie, neo-șamanism, bioenergie ,Rei Qi

Părintele atrage atenția asupra informațiilor cu care sunteți bombardați, deoarece multe din ele pot fi false sau ambalate într-o forma de adevăr științific, dar care de fapt sunt o mască a unei înșelătorii. 

Despre Radiestezie și bioenergie

Fenomenele acestea sunt ramuri ale pseudoștiintelor, iar din păcate, pentru unii oameni nici nu contează de unde vine vindecarea bolilor, sau dacă ceea ce le este prezentat este știința sau nu, ci contează doar efectul scontat.

Medicina alternativă

Vracii cu meșteșugul lor te vindecă de boli, dar prin acestea ești părtaș la necinstirea lui Dumnezeu. Dacă Dumnezeu le îngăduie cumva să tămăduiască vreo boala, este ca să te încerce, să vadă dacă Îl iubești cu tot sufletul tău și ca să înveți să nu-i suferi pe demoni nici dacă te “tămăduiesc”.

Fenomenul șamanic. Detaliu: Torser- starul 

Dacă citim pe descrierea acestui obiect, vedem că “Nu există contraindicații” pentru torser, iar acesta este de fapt un obiect magic. Din mărturiile oamenilor care îl folosesc, se observa o dependență față de el, pentru ca diavolul vrea sa devii dependent de aceste obiecte. Din păcate nicăieri nu găsim vreo explicație științifică despre cum acționează aceste obiecte. 

Rei Qi

Când se vorbește despre energia “universului”, sau energiile “cosmice” trebuie să înțelegem că este vorba de fapt despre energia demonilor. Este necesară o lepădare de Rei Qi dacă ați practicat așa ceva și primirea mirungerii. 

“Dacă ne îmbolnăvim,e mai bine să rămânem bolnavi, decât să fim tămăduiți de niște demoni, și să ne lepădăm de Dumnezeul nostru.”

Sf. Ioan Hrisostom

Medicina bioenergetica

Aceasta este de fapt o vrajitorie și plătim cu sufletul nostru. Harul lui Dumnezeu îl putem primi doar prin Sfintele Taine în Biserica lui Hristos – adică în Ortodoxie, nu prin bioenergeticieni sau alți vrajitori.

Practici și obiecte din șamanismul clasic și neo șamanismul

Actul inițierii la șamani începe cu lepădarea de Dumnezeu și apoi cu legământul slujirii demonului înainte de orice. Observăm și o dihotomie a șamanilor albi și a șamanilor negri. Dacă șamanul negru, recunoaște că lucrează cu spiritele malefice, cel alb pretinde că lucrează cu spiritele benefice pentru binele oamenilor. Este posibil ca mulți dintre acești bioenergeticieni să nici nu știe ca lucrează cu demoni.

Cristale, metale vindecătoare, brelocuri anti wifi, 4G, 5G

Din păcate, practicile de generare de căldură prin palme, terapia prin sunet, aromaterapia, acupunctura sau obiectele magice folosite îi duc pe oameni direct în Iad. Exista și școli de Yoga, sau Waldorf în care copiii sunt inițiați în vrăjitorie de la vârste fragede. Oamenii nu fac diferența între energiile necreate ale Duhului Sfant și energiile demonice, create.

Neo-șamanismul și Radiestezia

Există 2 moduri de a explica acest fenomen: fie spiritele ajuta la canalizarea energiilor, sau spiritele sunt reprezentări simbolice ale aceleiași energii. Spre a se face  receptată de un mediu cat mai divers, se face uz de simboluri și texte sacre din majoritatea religiilor de pe pământ.

Concluzie

Deoarece oamenii nu sunt catehizați, nu cunosc credința ortodoxă, nu postesc, și nu se împărtășesc, pot fi ușor spălați pe creier și aduși în sfera demonicului. Doar Hristos îl duce pe om la adevărata fericire. În ortodoxie, închinarea se face doar către Sfânta Treime, iar în falsa religie, este o conlucrare activă cu demonii de închinare la idoli. Oamenii care au practicat cele de mai sus, trebuie să li se citească rugăciunile de lepădare de demoni, să arunce obiectele demonice din casă, să se roage lui Dumnezeu și să poarte cruce la gât.


Interviul este bazat pe citate din cartea din seria “Știința și religie” – Magda  Stavinschi– “Perspective românești asupra științei și teologiei”