Râvna pentru Liturghie

NU se permite lipsa de la Sfânta Liturghie in Săptămâna Luminată. În calendarul crestin-ortodox au fost trecute doar 3 zile cu roșu ceea ce inseamnă că s-a pierdut importanta Învierii – nici măcar Biserica nu mai tine cele 8 zile. Oamenii L-au uitat pe Dumnezeu – au devenit ca bolovanii !

Trăirea in comoditate, in bulă, intr-o lene perpetuă ii face pe oameni să nici nu mai gândească.

Despre misionarism ortodox

Spiritul apostolic a dispărut din acest neam păcătos. Ortodoxia se confundă cu lenea, cu indolența. Inregistarea vorbeste si despre pedepsirea necanonica a Preotului Leontie pentru că ii impărtăsea pe credincioși la fiecare Sfântă Liturghie.

Canoane Bisericesti

Canon apostolic spune: dacă nu participi 3 Duminici la Liturghie,sau dacă participi la Liturghie și nu te impărtăsesti, esti afurisit! – Aceste canoane țin de viața de zi cu zi a Bisericii.

De ce ne botezăm copii? Doar pentru evenimente sociale ? Care este datoria noastră de crestin ortodox? Cum te ingrijesti de sufletul tău?

Datoria unui creștin ortodox

Care este calitatea de creștin ortodox?

  • Trebuie să meargă în fiecare duminică la biserică
  • Trebuie să aibă duhovnic
  • Trebuie să se impartasească
  • Trebuie să mărturisească pe Hristos
  • Trebuie sa se considere cel mai păcătos de pe pamant

Si aceasta este doar datoria!!!

Va recomand cartile scrise de Părintele Nicodim Mandita, călugăr misionar și apărător al ortodoxiei în timpul regimului comunist. El a scris si despre păcatul fumatului.

Responsabilitatea parintilor

Părinții vor ajunge în fundul iadului pentru că răspund de faptele copiilor lor. Depresia este cauza egoismului si mandriei – omul contemporan caruia ii pasă doar de el. Suntem stană de piatră? Pregătirea pentru a-L primi pe Dumnezeu este rugăciunea “Doamne Iisuse Hristoase, miluiește-mă!” și inimă dezghetată.