Obiceiul ursitoarelor ține de tradiții păgâne, la fel ca și așa numită tăierea moțului a copilului de către naș. După ce copilul este botezat cu botezul ortodox, adică scos din orice păgânism, scos din închinarea la idoli, îmbrăcat cu haina de lumină, introdus în Împărăția Cerurilor, apoi el este din nou predat idolilor prin consacrarea lui magică către Satan prin ursitoare și prin tăierea moțului, care deși par niste tradiții nevinovate, nu sunt așa. Ursitoarele sunt parte integrantă din consacrarea copilului din lumea pre creștină, adică din păgânism. Amestecarea inițierii creștine cu inițierea păgână duce la o slăbire interioară a sufletului noului botezat, care este supus magicului. Copilul nou botezat trebuie sa fie împărtășit in fiecare duminică cu Trupul și Sângele Mântuitorului Hristos până la vârsta de 7 ani, că sa fie protejat de orice influențe demonice și să crească armonios. Altfel noi deși îi botezăm, îi lăsăm pe copii înafara Bisericii, ba mai mult, îi supunem și ritualurilor magice care îi predau in ghearele demonilor cumpliți.

Altfel noi deși îi botezăm, îi lăsăm pe copii înafara Bisericii, ba mai mult, îi supunem și ritualurilor magice care îi predau in ghearele demonilor cumpliți.

Desigur aceasta se întâmplă pentru din necunoaștere, credem că obiceiul ursitoarelor e un obicei nevinovat, o distracție, o binecuvântare pentru copil, o urare de bine, etc, pe când ea este parte dintr o dedicare păgână, pentru a avea ” copilul tot binele în viața” noroc, bani, iubire etc. Sunt toate aceste în cheia păgână asupra vieții și a magiei cuvintelor in spatele căruia se ascunde cel care L-a ispitit pe Iisus Hristos pe Muntele Carantaniei, cu aceleași momeli, anume cu bogățiile lumii, cu noroc, cu placeri date însă de diavol. Deci nu vă mai dedicați copiii diavolului prin obiceiul ursitoarelor și a tăierii moțului.

Protopresbiter Matei Vulcănescu, Panaghia Odighitria, Pireu

Adăugire: după 7 ani urmează sa aibă și un duhovnic și tot se împărtășeste încontinuu