Recent, Parlamentul României a adus în discuție subiectul educației sexuale în școli și manuale școlare. Inițiativă a fost receptată cu nemulțumire de către Patriarhia Romana în timp ce, Papa Francisc, considera ca aceasta lege e necesară.

Interviu realizat de Nicoleta Costea.

Despre Taina Căsătoriei

Părintele Matei Vulcănescu subliniază importanța binecuvântării din partea lui Dumnezeu a tinerilor căsătoriți în timpul Liturghiei de Duminica. Atunci se împărtășesc cei 2 miri, ei doi se unesc în Hristos. De aceea nu există căsătorie mixtă, așa cum se menționează în minciuno-sinodul din Creta.

Despre familie

Există la momentul actual ideea că copiii ar aparține Statului. Însă copii aparțin Familiei. Statul ar trebui să susțină familia, nu sa impună cu forța principii de viată sau moduri de viață. Statul devine periculos atunci când începe sa suprime libertatea de exprimare a Bisericii. Din păcate, femeile iși ucid pruncii in pantece – femeile nu își omoara copii nascuti pentru ca le este frica de repercusiunile legale, de închisoare.

Concluzie

Viermele neo-marxismului roade societatea romanească iar oamenii nu se opun. Oricat de dureros ar fi, trebuie să spunem adevărul – aceasta este datoria noastră de crestini ortodcsi. Trebuie sa existe libertatea de a alege educația în școlile bisericii sau ale comunităților ortodoxe.