Înaltpreasfințitul Serafim de Pireu a afirmat că schisma lui Filaret a fost recunoscută de către Patriarhia de Constantinopol din motive politice, călcându-se în picioare Canoanele Bisericii.

Mitropolitul Pireului numeşte Adunarea din Creta „Minciuno-Sinod” şi s-a exprimat încă o dată pentru adunarea unui Sinod Ecumenic ce are rolul de a condamna minciuno sinodul din Creta împreună cu toate ereziile eclesiologice care vatămă în prezent Trupul Bisericii dar mai ales pentru soluționarea problemei legată de recunoașterea de catre Patriarhia de Constantinopol a unor schismatici fără Succesiune Apostolică, fara preoție validă.

Arhiepiscopul Longhin ne-a confirmat că  ortodocşii canonici care aparţin de IPS Onufrie, Mitropolitul Ucrainei sunt persecutaţi, bătuţi, bisericile le sunt confiscate de armata şi poliţia ucrainiană iar bisericile pe care nu le pot lua sunt arse cu foc.

A consemnat părintele Matei Vulcanescu, Protopresbiter al Mitropoliei Pireului, Parohia românească de la Pireu Panaghia Odighitria.