Show Comments (0)

0 thoughts on “IPS Serafim rezumând ereziile majore. Sf. Ap. Petru, model pentru eterodocşi şi pentru ortodocşii ecumenişti”

  1. off topic pe un subiect actual..rog raspuns..
    ‘Patriarhul’ Filaret de Kiev este sau nu schismatic? este in comuniune cu BO universala sau nu?

      1. pa mine m’a oripilat :))) la minutu 26:40 Biserica Ortodoxa traieste din cinzecime in cinzecime , SUNTEM IATA PENTICOSTALI daca vreti
        si in cartea lui
        ,,Pe de altă parte, avem un ecumenism care ne lipsește: ecumenismul ortodox. Niciodată un bucureștean — și să nu se supere nimeni din sud pe mine — nu va înțelege ce înseamnă ecumenismul pentru un ardelean. La mine pe scară, la Brașov, de toate: tanti X era romano-catolică, verișorul ei era protestant, tanti de la parter era greco-catolică… Lângă mine era un ateu. Ce era să fac, să mă bat cu ei? ,,Bă, adevărul e la mine! Vă sparg! ” Manele teologice. Ardealul, în general, te îndeamnă la ecumenism. Trebuie să fiu făcător de război ca să arăt că sunt ortodox? Să-i scuip pe aia tot timpul? Am avut noi la Cluj un episcop, peste care ,,marii democrați și integrați europeni” unguri aruncau cu — mă iertați de un cuvânt prost! — mizerii când mergea să predice la catedrala mitropolitană. El urca însă la amvon și le vorbea despre iubire! În ciuda dorinței lor de a face dreptate, ortodoxul acela, care era slăvitul Nicolae al Ardealului, nu înceta nicio clipă să-și facă mărturia lui proprie!” (Provocarile Strazii, Pr. Prof. Univ. Dr. Constatin Necula)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Biserica Ortodoxă este universală - Blog personal al Părintelui Matei Vulcanescu