Din păcate, există o astfel de grupare eretică( prin jurăminte și ritualuri) – Oastea Domnului – în zona nepomenirii și luptei antiecumeniste. Prezența acestor grupări – Visarioniști și Ostași ai Domnului printre nepomenitori  duce la deturnarea luptei antiecumeniste și împotriva pseudo-sinodului din Creta, amestecându-se aurul nepomenirii episcopilor eretici cu noroiul grupărilor compromise și înșelate.  Această para sinagogă s-a implicat în lupta împotriva ereziilor pseudo sinodului din Creta,  fără a-și asuma identitatea, înșelând buna credință a creștinilor care s-au implicat. 

Figuri proeminente din rândul  nepomenitorilor cum ar fi Înaltpreasfințitul Longhin de la Banceni sau Claudiu Buză sunt membri ai Oastei Domnului. Această afirmație este bazată pe fapte și martori. La Bănceni sunt găzduite reuniuni ale Oastei Domnului. De asemenea avem mărturia Înaltpreasfințitului Longhin care a afirmat că are relații strânse cu gruparea Oastea Domnului și a binecuvântat adunările de la Banceni. Au fost  adunări la Banceni ale Oastei Domnului în 2013, 2016, 2017. În privința lui Claudiu Buză, el însuși deservește religios comunitatea Oastei Domnului de la Ivești. Pentru ca râvna acestor oameni să rodească în Biserica lui Hristos, ei trebuie să se lepede de această para sinagogă numită Oastea Domnului și cu juramintele pe care le-au făcut care nu au nimic din Duhul Evangheliei.

Oastea Domnului s-a îngradit pe sine de Biserica Ortodoxă. Prin acel jurământ ei se delimitează, transformându-se în frăția virtuoșilor din “Biserică”

Această mișcare”Oastea Domnului” blasfemiază și maimuțărește Taina Botezului, adăugând un așa zis “legământ”.  Dacă în Biserica Ortodoxă devine cineva Ostaș al Domnului Hristos  atunci când primește Taina Botezului, în para sinagoga Oastea Domnului devine cineva ostaș atunci când depune jurământul și primește medalia, Taina Botezului fiind ceva ineficient pentru așa-zișii ostași.  Sunt înfricoșătoare “pedepsele” celor care părăsesc mișcarea “Oastea Domnului” la fel ca la masonerie, pretinzând că aceștia își pierd mântuirea.

Numai de la această dată sufletul se va socoti ostaş deplin şi membru adevărat al Lucrării Domnului… Un ostaş fără legământ nu poate fi socotit un ostaş deplin. Nici el nu se ştie legat în totul de Domnul decât după depunerea acestui legământ sfânt, după cum un soldat nu se poate socoti de încredere şi devotat ţării decât în clipa când depune jurământul, care este legământul său unic şi definitiv.

Legământ

Prin acest jurământ Mișcarea “Oastea Domnului” este o mișcare similară cu masoneria.

Mai multe detalii se gasesc in articolul din 2019