A fost ales noul Întâistătător al schismaticilor din Ucraina, Epifanie

By pr. Matei Vulcănescu -
6 ani ago

Sinodul unionist din Biserica Sfânta Sofia din Kiev a ales pe Întâistătătorul așa zisei noi Biserici a Ucrainei, Mitropolitul Kievului și a întregii Ucraine, domnul Epifanie.

Patriarhul Ecumenic l-a felicitat și urmează sa-i înmâneze Tomosul Autocefaliei la Constantinopol.

Toate gruparile schismatice intră în comuniune cu Constantinopolul? Cine a fost prezent la așa zisul sinod? Mișcarea Constantinopolului este inteligentă, nu l-au pus pe Filaret. A aparut din pălărie un al treilea, truc vechi …. Dar alegătorii erau schismatici, alesul tot schismatic….

Întrebarea mea este dacă nu cumva Patriarhia Rusă nu este cumva implicată în distrugerea Bisericii Ortodoxe Canonice a Ucrainei prin sabotare discretă? Patriarhia Rusă parcă face pe proasta… dă telefoane pe la Șefii de State Europeni și papei în loc să apeleze la frații ortodocși.

Soluția simplă nu putea fi decât constituirea unei întalniri interortodoxe cu Bisericile Locale care susțin Biserica canonică a Ucrainei și care ar trebui să se lepede de plaga ecumenismului și să acționeze unitar.

În schimb observăm o mimare a unui protest firav al Moscovei în fața unui purice- Patriarhia de Constantinopol. Se pare că elefantul este condus de șoricel.  Acțiunile Moscovei- defapt un razboi al hârtiei – pare a fi o cacialma.  Oare mă înșel? Dacă nu mă înșel atunci să fie oare orbiți cu toții? Erezia ecumenistă te face în halul acesta imun la adevăr?

Show Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Biserica Ortodoxă este universală - Blog personal al Părintelui Matei Vulcanescu