Felicit aceasta initiativa binecuvantata de Dumnezeu! Mare lucru este crearea acestei miscari a Bisericii de iesire din “captivitatea babilonica” a “Consiliului Mondial al Bisericilor”.
Biserica este Una, nu exista mai multe Biserici. De aceea chiar simpla prezenta ca membru intr-un organism care are denumirea de “biserici” intuneca singura Biserica si anume Biserica Ortodoxa, singura in care omul se poate mantui. Sunt pentru dialogul cu eterodocsii, dar pe baze ortodoxe. E necesar sa facem misiune in occident, dar CMB este organismul care impiedica misiunea Bisericii. CMB pune pe picior de egalitate toate ereziile denumindu-le “biserici”, deci Biserica Ortodoxa, care are in constiinta Ei ca este singura Biserica (conform Crezului), nu poate sa discute pornind de la ideea ca ar fi egala cu toate ereziile. Modul in care Biserica Ortodxa poate face misiune este in afara CMB, care tocmai impiedica misiunea Bisericii, din moment ce considera toate ereziile a fi “biserici” si avand mantuire.
preot Matei Vulcanescu
parohia Sf Paraskevi, Veria, Grecia

http://www.petitieonline.ro/petitie/cerem_iesirea_bor_din_consiliul_mondial_al_bisericilor_-p66791155.html

Semneaza petitia

Cerem iesirea BOR din Consiliul Mondial al Bisericilor!

13/09/2013
Categorie: Religie, spiritualitate.
Destinatar: Patriarhia Romana

Hristos,apoi urmasii sai,Sfintii Apostoli si Parinti ai Bisericii au invatat in permanenta ca Biserica e numai una!

Dupa cate se stie,Biserica Ortodoxa Romana face parte din Consiliul Mondial al “bisericilor” organizatie care inca din denumirea ei ataca dogma despre unicitatea Bisericii.Intrarea in CMB reprezinta un pas mare catre apostazia deplina(acceptarea eclesiologiei ecumeniste si potirul comun cu ereticii),astfel ca suntem in pericol sa nu mai avem Biserica locala in curand.

Mai jos un link cu scrisoarea care a determinat pe Patriarhul Georgiei sa scoata patriarhia sa din CMB:

http://www.danionvasile.ro/blog/documentul-datorita-caruia-a-iesit-biserica-georgiei-din-cmb/

Semnati si marturisiti cat mai multi!!!

Toate bune!

Autor: Andrei Dinu