Masonii sunt in afara Bisericii Ortodoxe si sunt reprimiti prin Taina Mirungerii daca se leapada de masonerie.

By pr. Matei Vulcănescu -
12 ani ago

Biserica Ortodoxă are milă de toți,
și de romano-catolic, și de protestant și de mason.
De aceea, dacă un mason dorește să revină la ortodoxie,
el trebuie să se lepede de masonerie în mod public în biserică,
și apoi este uns, este miruns din nou cu sfântul și marele mir pentru ca el a pierdut harul Duhului Sfânt.
Așa este reprimit in Biserică.
La fel și yoghinul, și catolicul.
Catolicul este primit prin taina botezului dacă el nu este ortodox, dacă el nu a fost botezat,
Pentru că nu există botez în afara Bisericii Lui Hristos.(Biserica Ortodoxă).
Vă mulțumesc foarte mult pentru aceste precizări,
Întăresc precizarea dumneavoastră că toate aceste afirmații, și despre masonerie,
și despre biserica romano-catolică sunt facute din dragostea omului
care vrea să îi vadă pe oameni mântuiți.
Bineînțeles!

Show Comments (0)

0 thoughts on “Masonii sunt in afara Bisericii Ortodoxe si sunt reprimiti prin Taina Mirungerii daca se leapada de masonerie.”

  1. pai daca i se face doar mirungerea inseamna ca botezul este valabil si face parte din biserica !! prin acceptarea masoneriei (daca face parte din Biserica ortodoxa)se leapada de Hristos ,dar botezul normal ramane si prin spovedanie si canon de pocainta,dar masonul este in afara de Biserica la fel ca si ecumenistii ortodocsi,pierd harul !! adica sa ne facem ca santem prosti si nu stim ca episcopii si patriarhii sant masoni ?? deci mai sant ei in Biserica? Ei fizic sant dar nu mai au har !! de aceea si mireanul si clericul mason trebuie sa faca canon nu alba neagra ca Corneanu cel cu coarne ca fara canon si fara pocainta a fost iertat !! prostii.. nu stiu daca am fost coerent asa ca ce nu am scris pe clar sa mi spuneti..

  2. M-am referit la reprimirea lor in Biserica, pentru ca Taina Botezului nu se repeta. Este vorba despre masoni care fusesera botezati ortodox si apoi au plecat la masonerie. Este vorba de reprimire in Biserica. Desiguc ca daca un mason ar fi si papistas atunci acela trebuie neaparat botezat daca vine la Ortodoxie si sa lepede atat papismul cat si masoneria.

  3. buna ziua,
    va urmaresc de ceva vreme actvitatea ( cea vizibila pe internet ), este dintre putinele datatoare de speranta, ma rog ca Dumnezeu sa va indrume si sa va ajute.
    De ceva vreme este o vadita preocupare pentru unii din credinciosii ortodocsi fata de unele actiuni ale conducerii BOR ( ecumenism, modificari in textul rugaciunilor si in tipic, scurtarea slujbelor, subordonarea catre diverse “centre de putere”, ignorarea sau reinterpretarea hotararilor sinoadelor ecumenice, etc ) cat si lipsa de reactie pe alte teme (homosexualitate, programa educationala, coruptia si imoralitatea clasei politice si a administratiei, subrezirea familiei, promovarea smintelilor, asuprirea saracilor, etc ).
    Desigur am fost atentionati din timp ca aceste vremuri vor veni, si chiar mai vitrege, cand vor fi biserici bogate dar nu ne vom mai putea ruga in ele.
    In articolele si comentariile pe care le-am citit pe internet staruiati sa nu ne despartim de BOR si sa nu cautam in alta parte, caci ar mai fi episcopi si preoti vrednici. Sunt sceptic in intoarcerea conducatorilor BOR, mai degraba vor urma proiectul la care s-au angajat. Sper sa nu ne lase Bunul Dumnezeu si prin episcopii si preotii pe care I-a pus deoparte sa ne miluiasca.
    Totusi, daca ne va fi dat noua sa traim ultima apostazie, cred ca ne-ar fi de folos un indrumar pentru mireni pentru acele vremuri ( rugaciuni, botezul unui copil, etc ) despre care ne-au avertizat atatia sfinti, cand va fi dificil de gasit un preot; daca exista deja v-as ruga sa mi-l recomandati.
    Doamne ajuta !

    1. O sa facem un indrumar pentru crestinul ortodox in care sa poate deosebi orice crestin ortodox erezia de Adevar. Cu ajutorul lui Dumnezeu vom face, daca va rugati. Eu va confirm ca avem inca destui preoti si episcopi antiecumenisti, chiar daca nu pe fata, pentru ca au o situatie delicata, dar sunt si la momentul potrivit vor reacctiona, dar nu trebuie sa asteptam de la ierarhi si preoti, fiecare crestin botezat, miruns si impartasit este membru deplin al Bisericii lui Hristos si trebuie sa reacctioneze, nu asteptati de la ierarhie, acctionati in virtutea dreptului de crestin ortodox. In fata lui Hristos ultimul ortodox este egal cu patriarhul.

      1. nu stiu ce tupeu are un om sa si zica antiecumenist fiind in comuniune cu ecumenistii ! indrumarul comportamentului in catacombe este aratat de Sfantul Tihon :pentru ortodocsii ce au preot binecredincios sa si faca singuri rugaciunile singuri sa si ingroape mortii..cititi testamentul sfantului

    1. Fara biserica nu este mantuire. Neoprotestanti cred ca biserica sa infintat dupa evanghelie. Mare greseala. Evanghelia este roada Duhului, crescuta in pomul sfintei traditii. Ei confunda obiceiurile pagane cu sf traditie, dar si pe rabinii lui Israel cu preotii despre care Domnul Hristos spune:”Cine asculta de preoti de Hristos asculta”; Cine asculta de biserica cea drept maritoare si tine invatatura data de D-zeu Sf odata pt totdeauna se va mantuii. Restul este inselaciune diavoleasca. Domnul Hristos sa lumineze pe tot omul cu mila si indurare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Biserica Ortodoxă este universală - Blog personal al Părintelui Matei Vulcanescu