Părintele Anghelos Anghelakopulos  la Sofia

Falsa uniație de la Ferarra-Florența și condamnarea ei

Partea I
Iubiți frați în Hristos,

Vreau să îmi exprim recunoștința față de Preafericirea Sa Patriarhului Neofit al Bulgariei și organizatorilor acestui Simpozion Interortodox din Sofia.
Episcopul nostru, Mitropolitul Serafim al Pireului dă Binecuvantarea Sa acestui Simpozion.

Partea a II-a
Nu exageram deloc dacă spunem că în zilele noastre avem deaface cu o reînviere a pseudo-sinodului unionist de la Ferara-Florenta.
Minciuno-sinodul din Creta care s-a întrunit la sfîrsitul lui iunie 2016 este un nou sinod Ferrara-Florența. Acest pseudo-sinod nu este nici Mare, nici Sfânt, nici Sinod(Panortodox) ci este un sinod tâlharesc, florentin, eretic, ecumenist și fals.
De aceea în baza a ceea ce am marturisit mai sus este absolut necesar ca Bisericile Ortodoxe Locale și în special cele care nu au participat la Creta să facă un Sinod Panortodox care ar trebui să condamne așa zisul „Sinod din Creta” ca tâlhăresc, eretic și ecumenist, să respinga textele lui ca fiind eretice, să fie condamnați organizatorii lui, protagoniștii lui și participanții semnatari ai lui, și a celor care accepta textele eretice, să condamne ecumenismul sincretist, intercrestin și interreligios ca panerezie, să decida deasemenea retragerea tuturor Bisericilor Locale din așa numitul Consiliu Mondial al Bisericilor, adică al ereziilor, să se termine aparițiile publice ale ortodocsilor împreună cu cei de diferite religii și cu ereticii, și să demisioneze din dialogul steril dintre Ortodoxie și orice fel de eretici.

Fie ca Sfanta Treime sa ne învrednicească de condamnarea panortodoxă sinodală a falsului sinod din Creta cu binecuvântarile domniilor voastre.