Gheron Sava Lavriotul din Sfantul Munte ne vorbeste despre “Sfântul și Marele Sinod” din Creta

By pr. Matei Vulcănescu -
8 ani ago

You might also like

Show Comments (13)

13 thoughts on “Gheron Sava Lavriotul din Sfantul Munte ne vorbeste despre “Sfântul și Marele Sinod” din Creta”

 1. Daca Parintele spune ca e grav, atunci chiar e grav..
  Problema este, in Romania, ce vom face? Unde ne vom duce?
  Ce vor face preotii nostri care cunosc adevarul, il accepta, dar daca il spun public, in sedintele administrative de la protoierii, vor fi trasi la raspundere, bagati in consistorii si ..caterisiti?
  Nu este bine sa asteptam hotararile Sf.Chinotite, apoi ale acelui Siond curat ortodox care sa anatematizeze pe cel din Creta si apoi sa vedem cum ne regrupam?
  Trebuie sa fie si o miscare in randul Episcopilor romani. Eu unul, astept reactia PS.Galaction, Sebastian al Slatinei, IPS.Teodosie..
  Trebuie sa vedem si noi ceva concret,caci altfel, vom fi dezorientati, neatarnati de nimeni..
  Zic si eu..
  Iertati si binecuvantati!

  PS.Parinte, cand mai veniti in Romania?

 2. Va multumim parinte. Aveam nevoie de aceste precizari (cea a pr. Iulian si cea a pr. Sava) venite de la parinti cu viata sfanta, cu atat mai mult cu cat este multa dezbinare chiar si in spatial virtual si sunt multi cei care fara a fi ei insisi pe Cale se vor mari salvatori ai Bisericii.

 3. Multumesc pentru lamuririle parintelui Sava si pentru marturisirea ferma impotriva hotararilor talharesti luate in Creta. Referitor la casatoriile mixte, cum de este posibil ca unii episcopi sa accepte textul cu privire la acestea, in timp ce au respins textul “Relatiile Bisericii…” ? Adica poti sa marturisesti doar pe jumatate ? Sau sa fii si cu Domnul Hristos si cu Veliar- asa cum spune pr. Antim Gadeoi ? Gheron Sava arata limpede ca: prin acceptarea casatoriilor mixte 1. se anuleaza canonul unui Sfant Sinod Ecumenic, 2. se recunoaste botezul eteredox adica al nebotezatilor,3. creeaza un fel de schisma ,rupere intre crestini prin faptul ca se lasa la latitudinea Bisericilor Locale a accepta sau nu casatoria mixta si 4. aduce erezia ecumenismului in interiorul familiei. Mai mentioneaza parintele ca prin aceasta hotarare se neaga si se anuleaza Evanghelia.
  Si nu e de mirare, atata timp cat lucrarile din Creta s-au desfasurat dupa tipicul Conciliului II Vatican- organizat de masoni.

   1. Parinte, ne puteti spune care sunt acest lacune, pentru folosul tuturor celor care mai cautam Adevarul in aceste “nenorocite vremuri”?

   2. Aș vrea, dacă prezint acest articol pe blog (pentru că cu ajutorul lui Dumnezeu aș vrea să reiau activitatea pe blog), să dau și niște explicații. Așadar, care ar fi aceste lacune?

    Mulțumesc!

 4. Parinte Matei, ne anuntati si pe noi, va rog, daca aghioritii au intrerupt sau nu pomenirea ereziarhului Bartolomeu? O luna de zile nu a trecut inca?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Biserica Ortodoxă este universală - Blog personal al Părintelui Matei Vulcanescu