Atoniții luptă împotriva tăvălugului ecumenist: “Sfântul Munte Athos, Mărturie de veacuri pentru apărarea dreptei credințe”

By pr. Matei Vulcănescu -
9 ani ago

Aici puteți să descărcați sau să vedeți revista atonită  “Sfântul Munte Athos, Mărturie de veacuri pentru apararea dreptei credințe”
Aghioritii versus Bartolomeu

http://crezortodox.ro/wp-content/uploads/2015/04/Revista.pdf

Show Comments (5)

5 thoughts on “Atoniții luptă împotriva tăvălugului ecumenist: “Sfântul Munte Athos, Mărturie de veacuri pentru apărarea dreptei credințe””

  1. Doamne Ajuta!
    Pacat ca ultimele pagini lipsesc. Adica lista cu numele parintilor care semneaza sau sunt in comitetul de redactie. Deci este o diferenta intre revista format pdf si cea tiparita pe hartie.

  2. Doar ritualul nu-i suficient

    Mi se pare că astăzi noi, creştinii ortodocşi, punem mai mare accent pe ritual şi mai puţin pe comportamentul moral.
    Dar oare am uitat că Dumnezeu ne va judeca şi după fapte? Faptul că te duci duminica la biserică nu te mântuieşte automat, dacă faptele tale încalcă poruncile lui Dumnezeu, Dreptul Judecător.
    Că în Sfânta Scriptură scrie clar: „Căci precum trupul fără suflet mort este, astfel şi credinţa fără de fapte, moartă este.”
    (Iacov 2, 26).

  3. Din nefericire foarte puțini creștini înțeleg deosebirile care ne despart nu numai în ritual ci și în esența dogmei creștine mărturisită în Catehismul creștin ortodox, primul apărut sub îndrumarea înaltului prelat, arhiepiscopul Petru Movilă. Ceea ce am înțeles noi astăzi din această dorință de unitate, așa cum este prezentată de propovăduitori nu se poate realiza datorită diferențelor neînțelese de cei care participă la o așa zisă „liturghie ecumenică”. Ca membru participant la o întâlnire Alumni, ( doctoranzi bursieri) ai Universității din Freiburg în Germania) am fost invitați Duminica la o slujbă ecumenică în biserica Universității.S-au recitat poezii cu Iisus și s-a cântat câteva cântece religioase, lipsind rugăciunea. Mi-a părut rău că am participat. Este un non sens ce te rupe de Dumnezeu. Domnul să ne păzească spre a rămâne în Sfânta și unica Liturghie ortodoxă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Biserica Ortodoxă este universală - Blog personal al Părintelui Matei Vulcanescu