Mitropolitul Serafim de Pireu raspunde la problema actelor de identitate cu cip si semnul fiarei.

By pr. Matei Vulcănescu -
10 ani ago

Datorita faptului ca am facut o gresala in traducere care schimba oarecum sensul, am sa retraduc in scris ca sa inteleaga toata lumea. Cuvantul “enohi” insemna “vinovati” nu cum am tradus eu gresit “asa cum trebuie”. Imi cer public scuze pentru traducerea gresita si revin cu traducerea corecta.

Traducerea:
Intrebare: Care este viziunea Bisericii Greciei asupra problemei acteror de indentitate cu cip? Avand in vedere ca si Parintele Paisie Aghioritul si alti Parinti ne-au spus sa nu le luam.

Raspunsul Mitropolitului Serafim de Pireu:
Exista in aceasta tema o problematica dubla. Prima este problema libertatii care este cea mai scumpa bogatie a omului, si a doua este tema eshatologica ce are legatura cu venirea antihristului. Trebuie insa sa fim foarte atenti si sa nu avem incredere in “voci” diferite ci doar in ceea ce Biserica prin episcopi si prin preoti ne daruieste ca Adevar, pentru ca trebuie sa stim ca conditia prealabila fundamentala ca sa fim inaintea lui Dumnezeu VINOVATI in epoca lui antihrist, este sa conlucram cu el si cu organele lui pentru ca in Apocalipsa Sfantului Evanghelist Ioan se mentioneaza clar ca aceasta incizie 666, toti care o vor lua atunci, o vor lua cu voia lor libera, si toti care nu o vor lua nu vor avea puterea economica de a cumpara, nu vor avea drepturi cetatenesti, vor fi inafara lumii si a societatii. Sa nu credeti ca aceasta incizie (666) se va face in chip magic si ascuns pentru ca antihristul-diavolul si organele lui vor participarea in mod constient la lucrarea lor. Prin urmare, ca sa nu va obosesc, trebuie sa fim foarte atenti la aceste teme, sa nu incepem sa demonizam totul, dar in acelas timp sa nu acceptam totul fara discernamant si libertate. Pentru ca exista o incercare la nivel mondial de a distruge libertatea oamenilor, de aceea sa avem mare atenti la ceste subiecte.Multumesc.

-rugamintea mea este pentru cunoscatorii de greaca sa traduca si ei, daca mai sunt suspiciuni in privinta traducerii.

Show Comments (53)

53 thoughts on “Mitropolitul Serafim de Pireu raspunde la problema actelor de identitate cu cip si semnul fiarei.”

 1. Parinte, binecuvantati!

  Poate aveti amabilitatea de a adauga o explicatie cu privire la textul original grecesc al Apocalipsei Sf. Ioan. De ce ati preferat sa traduceti “incizie” in loc de “semn” (traducerea romaneasca din Sf. Scriptura) sau “pecete” (o alta traducere des folosita)? Si cum arata 666 scris in original cu literele grecesti (pentru ca grecii foloseau litere ca si romanii, neavand inca cifrele arabe la dispozitie)?

  Multumesc!

   1. Dar la mirungere, cand se spune “pecetea Sfantului Duh”, ce cuvant se foloseste? Intreb asta pentru ca-mi amintesc ca am citit, mai demult, o talcuire care aseamana insemnarea cu 666 cu o (anti-)mirungere.

   2. Intrebarea e buna, ca unii cipisti se pot agata de faptul ca Mitropolitul Serafim a spus incizie ca sa arate ca cipul poate fi incizia.

   3. Multumesc! M-am uitat si eu pe niste dictionare si desi are si haragma sensul de intiparire, totusi dupa etimologie se refera in primul rand la un semn facut cu ceva ascutit. In schimb, sfragisma are strict sensul de pecete ca intiparire a unei peceti, de ex. intiparirea sigiliului unui rege in ceara.

    Deci, inteleg ca traducerea lui haragma ca pecete nu e gresita din punct de vedere al sensului, ci din punct de vedere al faptului ca se foloseste acelasi cuvant unde in limba greaca se folosesc doua cuvinte diferite.

   4. de fapt χξς΄ = 666, adica monogramma lui Christos sparta de csi sau, in alta interpretare Christianos ksesturommenos (crestin nerastignit)

 2. Doamne ajuta!

  Parinte, ce facem cand de la oamenii bisericii primim sfaturi contradictorii? Acum, in Romania au inceput sa se distribuie cardurile de sanatate cu cip. Cei mai multi preoti de parohie, si chiar unii ieromonahi sunt foarte relaxati vis-a-vis de aceasta problema si chiar ii iau in ras pe cai care pun intrebari pe aceasta tema. Parerea lor este ca acceptarea cardurilor nu implica nici o problema.
  Pe de alta parte, vedeti, la adresa de mai jos, cuvantul Parintelui Hariton Negrea (din 21 septembrie a.c.) privind cardurile de sanatate cu cip
  http://www.dailymotion.com/video/x26hq1m_parintele-hariton-negrea-despre-cruce-carduri-de-sanatate-si-acte-electronice_creation?start=266 .
  Noi ce sa facem?

  1. atata timp cat prin aceste carduri de sanatate cand il accepti accepti prezumtiv ca donezi organe, in nici un caz nu trebuie luat. Daca prin acest card nu s-ar specifica donarea prezumtiva de organe, nu ar fi nici o problema.

    1. Părinte Matei Vulcănescu, dar pe maica Fotini, pe maicile de la revista ATITUDINI, nu le puneți la socoteală? Vor fi fost poate câteva neinformate și influențabile, dar tocmai pe acestea le dați ca exemplu?
     Știți cine este cel mai responsabil de introducerea recentă a cardurilor de sănătate în România? CEL MAI IUBIT FIU AL PSD, VICTOR VIOREL PONTA. Preferatul dumneavoastră cred…

     1. tocmai ca pe ele le pun la socoteala. Dar se pare ca nu sunteti un interllocutor normal si civilizat, la modul cum vorbiti si va manifestati obsesiile pe internet. Va place sa calomniati, dar si Dumnezeu o sa va calomnieze in masura in care calomniati dvs. Am incetat de mult orice dialog cu dvs pentru ca nu aveti discernamant si calomniati oamenii.

   1. Da, un fel de Filioque pe dos, pentru ca se intelege ca Fiul este Fiu nu doar al Tatalui, ci si al Duhului Sfant. Doamne fereste….

    Iar aceasta expresie blasfemiatoare, “sotia Duhului Sfant”, pare extrasa direct din paganism, unde oamenii credeau ca zeii se casatoresc cu femeile muritoare.

    Am cautat sa aflu unde a aparut aceasta “perla” de (in)cultura duhovniceasca si am gasit acest document:

    http://www.scribd.com/doc/13071869/Arsenie-Boca-Despre-Rugaciune

    Nu e clar insa daca e vorba de o carte cu acest titlu si autor si, daca da, la ce editura a aparut si in ce an.

  1. Ce Duh Sfant are Papa? Care zic ei ca purcede de la Tatal si de la Fiul? Acela numai in imaginatia lor exista…

   Deci observ ca “mormantul cel izvorator de har de la Prislop” s-a facut izvorator de erezii.

   1. Ana, nici nu avem noi idee cat de eretici si pagani sunt ortodocsii de azi… Ai auzit pasajul: odihneste-l pe adormit la loc cu verdeata, la loc de odihna de unde a fugit toata intristarea si suspinarea? Stii ce cred majoritatea ortodocsilor despre aceste vorbe? Ca se refera la mormant, locul cu verdeata si odihna unde nu mai sunt griji si facturi… La mormant sau ultimul adevar, ultima realitate. Si…stii de ce vin majoritatea la Biserica? Pentru a nu-i trazni vreun Dumnezeu, pentru a le merge afacerea, pentru a se bucura copiii lor de viata trupeasca si pentru ca vor sa socializeze. Ei nu cred si nici nu vor sa creada ca Acel Iisus este Viu, participa la acea Liturghie, nu vor sa auda ca sufletele omenesti sunt nemuritoare si ca omul este neam cu Dumnezeu. Si va spune astea…un preot ortodox.

   2. Intr-adevar exprimarea poate să şocheze, dar dacă e spusă pentru ortodocşii care cunosc bine invaţătura de credinţă aceasta fraza poate fi înţeleasă ca o metaforă care nu ascunde vreo erezie. Parintele Boca ar putea fi suspectat de “greseli” doar dacă această exprimare s-ar regăsi ceva mai des prin scrierile sale. Trebuie cercetare, sa nu tragem concluzii pripite şi prea uşor.

 3. Felicia Csernik
  Doamne ajuta. Referitor la donarea de organe din cardul de sanatate, se poate da o declaratie ca nu doresti sa fii donator de organe. In cazul acesta putem accepta cardul?

  1. Trebuie facuta o informare corecta asupra faptului ca se poate refuza donarea de organe. Daca insa nu se face aceasta informare si oamenii prin acest card se vand pe ei insisi ca organe, atunci e o problema.

  1. Daca sunteti un exaltat fara minte, eu ce sa postez, aberatii? Imi pare rau dar pe siteul acesta nu aveti ce cauta, cautativa adepti ai sectei apocaliptice in alta parte, nu la mine pe site. Sunteti un calomniator ordinar si Dumnezeu o sa va calomnieze si el cum calomniati pe oameni!

  1. sa dea Dumnezeu sa ne fereasca de conducatori ca Ponta si ca altii, sa nu ajunga astfel de oameni la conducerea tarii. Sa dea Dumnezeu sa ajunga credinciosi ortodocsi practicanti la conducerea tarii si nu oameni vanduti.

   1. Si am avut pe cineva dar nu l am ajutat sa mearg la uniunea europeana sa ne sustina Iulian Capsali,dar nu noi sustinem prostitutia,Domnule fondator acestui blog va rog fiti cinstit, si ajutati-ma putin.sunteti parinte ortodox sau catolic?
    ce sa intelegem de la dumneavoastra? ca vreti sa fiti ascultat (prin blog)dar fara sa fiti criticat?

    1. termenul Catolic este un termen ortodox de origine graca Katholiki si desemneaza una din insusirile Bisericii Ortodoxe si anume universalitatea si plinatatea. Asa zisii romano-catolici sunt defapt denumiti in mod corect ca papistasi, sau papolatri, sau Filioqisti.

   2. De exemplu, in limba engleza (ca eu nu cunosc limba greaca), in Simbolul credintei, acolo unde noi spunem: “una, sfanta, soborniceasca si apostoleasca Biserica”, se spune: “one, holy, catholic, and apostolic Church”.

 4. Nu exista, cel putin deocamdata, o legatura intre cardul de sanatate si statutul de donator de organe. Iata ce spun “razboinicii intru cuvant”:

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2014/09/21/a-inceput-distribuirea-cardurilor-de-sanatate-proiect-legislativ-transplant-de-organe-fara-consimtamantul-familiei/#comment-311322

  @Ana:

  Din cate stim, cel putin deocamdata, cardul nu e legat de statutul de donator de organe. Temerile exista pentru s-a incercat din plin sa se abuzeze si in acest aspect, insa, probabil, deocamdata, au dat inapoi, ceea ce nu exclude sa revina cu un alt proiect de lege prin care sa fie folosit cardul pentru statutul de donator de organe. Asta fiind una din probleme. Cealalta, distincta, este legata de acordul PREZUMAT. Acest lucru NU EXISTA deocamdata in legea romaneasca. Exista un proiect recent care presupune ca familia sa nu mai aiba un rol decisiv, insa doar daca respectivul ar fi adoptat benevol si explicit, in timpul vietii, statutul de donator de organe.

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2014/06/06/acord-organe-dosar-card-sanatate-electronic/

  “Cardul naţional de sănătate va constitui punctul de referinţă în sistem. Pentru a fi implementat cu succes, a fost modificată, în luna mai, Legea sănătăţii, privind acordul de donare. Adică a fost eliminat acordul de donare de pe cardul naţional de asigurări de sănătate”, a precizat preşedintele CNAS.

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2014/09/21/a-inceput-distribuirea-cardurilor-de-sanatate-proiect-legislativ-transplant-de-organe-fara-consimtamantul-familiei/

 5. Vad ca Iacoboaie si paranoia lui este peste tot. Noua lui suspiciune e ca Victor Ponta e preferatul Parintelui Matei:))). Nu era de ajuns toata paranoia lui de pe blogul meu sau supectarea Parintelui Matei de colaborare cu securitatea pe vremea cand avea vre-o zece ani.

  Iacoboaie, esti pe-ni-bil si devii din ce in ce mai pe-ni-bil pe zi ce trece. Ia-ti cipurile si paranoia si lasa-ne sa ne vedem de Ortodoxie linistiti. Du-te la Vieru si restul exaltatilor apocaliptici care au distrus adevarata credinta inlocuind-o cu suspiciuni, politica si spaime apocaliptice.

  Sa va judece Dumnezeu pe voi asa cum ne judecati si voi pe noi!

  Parinte, un om a carui singura modalitate de a discuta in contradictoriu este sa te suspecteze de toate relele, pe simplul motiv ca nu esti de acord cu ce spune, este un om care e bolnav psihic si nu o spun in sensul jignitor. Nu-i mai aprobati nici-un comentariu, lasati-l sa se duca sa se balaceasca in mocirla cu Vieru si pisimaus si restul turbatilor virtuali. Daca nu vor sa inteleaga ca gresesc si ca nu ei au inventat Ortodoxia si nici nu sunt eroi si mucenici, ci niste clovni cu aere de “luptatori”, e problema lor.

  Sarut dreapta!

  1. Eu nu as fi atat de aspru cu ei. Acesti oameni sunt in fond bineintentionati. Dar sunt necatehizati ortodox si nici nu au probabil o viata ortodoxa cu Sf Impartasanie, duhovnic, etc. De aceea se manifesta anumite patimi, sunt patimasi. Dumnezeu vede intenita lor buna. Eu ma rog pentru ei ca sa ii lumineze Dumnezeu si sa lupte incontinuare pentru apararea ortodoxiei, dar sa lupte luminati de Duhul Sfant!

  2. tanase commented on IPS Serafim de Pireu despre cipuri si despre lepdare. Lepadarea se face constient!.

   in response to Theologie Patristica:

   Care Apocalipsa prietene? Cea in care spune ca pecetea si lepadarea vin dupa inchinarea la fiara si sunt puse de frunte sau pe mana dreapta? Sau apocalipsa inventata de voi in care pecetea si lepadarea vin si prin documente? In Apocalipsa e un avertisment: “Şi eu mărturisesc oricui ascultă cuvintele proorociei acestei cărţi: De va […]

   Theologie Patristica on 22 septembrie 2014 la 2:02 am said: “Deci cipurile au implicatii sociale, in nici-un caz teologice sau apocaliptice” – Gresit! Cipul are implicatie TEOLOGICA, ECONOMICA si SOCIALA. Caci chiar Apocalipsa spune ” Încât nimeni SA NU POATA (obstructionare) CUMPARA sau VINDE (comert – economie), DECAT (conditionare) numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei”.
   Cipul ARE implicatie teologica – ceea ce nu intelegi tu cat si ceilalti ierarhi este faptul ca VOI (unii preoti si ierarhi eretici) nu priviti la INTENTIA PE CARE O ASCUNDE in realitate ACEST CIP. Tine minte bine acest cuvant; INTENTIA! Parintele Proclu spunea ca “cipul asta are si cornite”, pai cine e atat de naiv sa caute “cornitele” din cip? S-a referit la INTENTIE, evident!
   Parintele Cleopa, printre altele mai spunea; “Ce vreau să vă mai spun! În treapta a doua a păcatului, când facem fapta bună cu SCOP rău, fapta bună nu este bună.” Cipul poate sa aiba aplicatii bune nenumarate dar, … SCOPUL, in final care e SCOPUL acestor “fapte bune”?
   “Aste-s inselarile cele mai mari: sa faci pe haiducul si sa crezi ca l-ai gasit pe antihrist si pecetea lui.” – Comparatia asta cu “sa faci pe haiducul” sau “haiducie” e de la unii ierarhi eretici citire! Cuvinte de genul “haiduc”, taliban”, “fanatic”, “habotnic”, “bigot” etc. fac parte din arsenalul lingvistic al ierarhilor si popilor “iecumenisti”. “Asta nu e altceva decat un SEMN al SLABIRII credintei celei adevarate.” – Ai hotarat tu cum ca ACESTA e un SEMN de slabire in credita sau il pui din stomac? “Sfintii Parinti nu aveau pasiuni de genul”. – Serios? Ia mai documenteaza-te! “Pentru ei primordiale erau dreapta credinta si dreapta traire care te feresc si de antihrist, nu sa demonizeze tot ce le iesea in cale”. – QED! Tragi concluzii pripite, gandire premeditata tipica unui eretic. Dupa mintea ta, acesti “voi” nu fac altceva decat ca “demonizeaza TOT CE-I IESE IN CALE”? Adica fara a exista nici un fel de discernamant, tu esti de fapt “pastratorul tezaurului credintei”, ce mai… Exagerezi!
   Mai sus zici; “Sau apocalipsa inventata de voi in care pecetea si lepadarea vin si prin documente?” – sapa si tu un pic mai mult si roaga-te lui Dumnezeu sa-ti descopere si tie cu ce scop se fac in realitate toate aceste documente biometrice, poate Bunul Dumnezeu se va milostivi si de unul ca tine.

   1. pecetea antihristului nu e acelas lucru cu cipul electronic de azi, atata timp cat nimeni nu ne cere prin primirea buletinului cu cip sa ne lepadam de Hristos. Apocalipsa se refera la perioada venirii lui Antihrist. Pecetea antihristului are implicatii economice, sociale, spirituale, conducand pe om in iad. Intrebarea mea este: a venit antihrist?

   2. Cine are urechi de auzit, sa auda. Fiecare face ce vrea cu sufletul si cu viitorul lui vesnic. Nu va scapa de antihrist, pecetluire si vesnica osandire niciun om care va iubi lumea aceasta, trupul, averile, smartphone-ul, discotecile, neascultarea de un arhiereu sau preot al Ortodoxiei, care nu se va impartasi cu sinceritate, care va iubi afacerile, politica, minciuna, viclenia, egoismul sau mandria. Pe toti acestia ii va lasa Hristos pierzarii, ca sa nu iasa neosanditi.

   3. Parinte, acestia sunt trecuti de mult de faza “simplu credincios necatehizat, dar cu ravna”. Uitati-va numai la faptul ca nu i-a convins nici IPS Serafim. Mai rau, pcmouse (pisimaus) ii recomanda IPS Serafim sa se roage sa i se descopere adevarul pe care el, Iacoboaie si Vieru il detin!

    Uitati-va la discutiile mele cu Iacoboaie, ca la orice explicatie a mea, el mai imi gasea cate o invinuire gratuita (mason, comunist, stilist, ca scriu la comanda etc.). Asta denota deja stari de paranoia si de boala pshica! Un om cu adevarat duhovnicesc nu ar putea sa gandeasca asa! Orice cateheza ati face cu ei, nu se rezolva nimic pentru ca nu au nici-un fel de deschidere catre adevar! Cipul e criteriul, in rest putem sa spunem erezii si o mie (dupa cum sustine Iacoboaie ca nu harul ne mantuieste, ci dragostea).

    Indivizii astia s-au uns singuri profeti ai lui Dumnezeu si orice incercare de a le arata unde gresesc te transforma automat in “dusman al Bisericii”. Si cand sunt prinsi fara argumente, devin violenti si agresivi, se duc la tatuca Vieru si arunca cu anateme in delirul multimilor care-i aplauda. Astea sunt manifestari mai grave decat ale sectarilor!

    Deci nu va faceti iluzii parinte, eu am constatat pe propria piele. Nu aveti cu cine! Sa ne rugam pentru ei da, dar in acelasi timp trebuie spus pe sleau care e treaba cu ei, ca sa nu mai alunece multi in inselarile lor, ca si-asa, deja sunt extrem de multi!

 6. 1. nanotehnologie (nanometrica-a milioana parte din milimetru)) – tehnologie ce se bazează pe abilitatea de a construi structuri complexe la nivel atomic folosindu-se de sinteza mecanică, ce poate fi inserata in profunzimile atomice ale organismului prin intermediul vaccinurilor, anesteziilor si medicamentelor.

  2. cip RFID pasive (fara baterie) – dispozitiv electronic incastrat in carduri de banca, acte de identitate, carduri de sanatate, bancnote, cartele telefonice sau alte produse

  3. cip RFID active sau biocip (cu baterie) – dispozitiv electronic detectabil si citit de la mare distanta, incastrat in trupul uman (in mana sau in cap/frunte)

  ASADAR, STIM CE INSEAMNA PECETE APOCALIPTICA!

  ” Sau nu ştiţi că trupul vostru este templu al Duhului Sfânt care este în voi, pe care-L aveţi de la Dumnezeu şi că voi nu sunteţi ai voştri? ” (1 Corinteni VI-19)

  1. Se vede ca nu ati inteles ce spune Mitropolitul Serafim de Pireu. Lepadarea se face constient, nu cu viclenie, in ascuns. Deci in clipa in care va vor chema sa luati un buletin cu cip sau fara cip si ca sa vi-l dea va va cere sa va lepadati si sa semnati ca va lepadati de Hristos si Biserica lui si de Botez, atunci insemna ca sunteti in deplina cunostina de cauza, si numai asa e lepadare.NU EXISTA LEPADARE INCONSTIENTA!

   1. Am inteles din ce ati zis ca lepadarea nu este cand primim aceste acte biometrice fie cu cip sau nu ,ci cand mi se cere sa ma lepad…ok insa vicleanul e prost sa mi ceara sa ma lepad?
    In fine intrebarea mea este alta,este evident ca totul e o pregatire,pasapoarte biometrice,card de sanatate,buletin ,permis ca in final dupa ce ne am acomodat sa ni se spuna ca totul este in zadar,cardurile se pierd,hakarii cloneaza identitati si fac ravagii si toate aceste lucruri costa bani,si ni se cere sa trecem la etapa urmatoare adica implantarea umana ,mana sau frunte.Vreau sa mi raspundeti…DACA SUNT CHEMAT SA MI SE PUNA CIP pe corp fara saa ma intrebe ca prin acest lucru ma lepad de Hristos,doar ca din punct de vedere al securitatii asa este mai bine,desii stiu clar ca fara acest semn,aceasta implantare de cip nu voi putea sa cumpar sa vand ,nimic din ce se poate face,nu voi fi privilegiat,deci nu mi se va spune leapadate ci doar ACCEPTA SISTEMUL ca sa fi in regula….va fi lepadare de Hristos sau nu? Va multumesc

 7. DE PE BLOGUL CRITERII NAȚIONALE:

  Cardul de sănătate ne expune la pericole majore. Citește și dă mai departe
  Publicat Wednesday, 02 July 2014 18:52

  Cardul de sănătate ne expune la pericole majore. Citește și dă mai departeAcestea sunt informaţiile din microcipul cardului:
  – numele, prenumele şi CNP-ul asiguratului;
  – codul unic de identificare în sistemul de asigurări;
  – numărul cardului naţional de sănătate;
  – diagnostice medicale cu risc vital şi boli cronice;
  – grupa sanguină şi RH-ul;
  – acceptul exprimat în timpul vieţii de a dona organe după deces;
  – numele medicului de familie şi datele lui de contact.
  * Citiţi şi spuneţi şi altora, poate aşa realizăm cât este de grav ceea ce ni se întâmplă, fără informarea corectă şi fără acordul nostru.
  Incepem prin prezentarea opiniei unui medic român, nu unul oricare, despre cardul de sănătate:

  Dr. Vasile Astărastoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România declară:
  – Cardul de sănătate cu microcip este un abuz din partea statului şi comporta riscuri pe toate planurile !!!
  – Cardul este numai APARENT in favoarea asiguraţilor.
  – Este periculos sa fie puse informaţiile medicale personale pe microcip, deoarece acesta nu este protejat . Oricine are un cititor de cipuri compatibil poate sa afle tot. Acest lucru violează
  drepturile la intimitate si la demnitate ale persoanei si poate sa aduca mari prejudicii.
  – La Consiliul Europei există o presiune imensă din parteafirmelor de asigurări pentru a deveni legal accesul la informaţiile despre sănătatea oamenilor.
  – Forţa financiara uriaşă a acestor “rechini” face ca datele despre posibilele boli ale oamenilor să ajungă la ei pe birou pentru ca ei sa ştie dacă fac sau nu poliţele de asigurare şi la ce preţ .
  – Există riscul discriminării persoanelor, pe baza informaţiilor personale asupra stării de sănătate, atâta vreme cât acestea nu mai sunt protejate.
  – Datele medicale pot sa fie utilizate inclusiv pentru a distruge o persoana , mai ales intr-o societate conflictuală ca cea din România!!!
  – Este o incercare de abuz din partea statului si nu exista dezbateri publice !!!
  – Se introduce o noua taxa , fara ca populaţia sa fie intrebata, deşi românii plătesc asigurările de sănătate.
  – In privinţa donării de organe : vom intra in circuitul european şi vom trimite numărul de organe disponibile spre alte ţări.
  – Cui vor folosi organele luate de la romani ??? Ce bani si ce organizaţii sunt in joc ???
  – Cine va apăra “prostimea” de cei care vor dori să le comercializeze organele, pe milioane şi milioane de euro sau dolari ?
  – Ca să înţelegem mai bine: in Spania (unde exista acordul prezumat din partea familiei pentru prelevarea de organe), s-a ajuns la puternice discriminări împotriva imigranţilor , care nu au familiile alături de ei.
  – Deci nu are cine să-i apere de reţelele de “transplant de organe” !!!
  – Exista un comerţ ilicit de organe de transplant , este dovedit, iar acordul prezumat, aşa cum este prevăzut în România, ridică mari semne de întrebare.
  – Medicii sunt şi ei oameni. Dacă ne uităm la istoria sec. XX, vedem că medicii erau cei care făceau experimente în lagărele de concentrare naziste, medicii erau cei care făceau abuzuri in în domeniul psihiatric. Si în cazul transplantului de organe tot medicii pot sa ajunga la abuzuri daca legea si autorităţile permit şi încurajează. Cardul cu microcip asta face !!!
  – Ultimul exemplu este A1H1 ( gripa porcină ). In acest moment s-a dovedit ca cei care au întreţinut spaima au avut contracte cu firmele care au produs vaccinurile .
  – Cardul de sănătate cu microcip (putea sa fie si o varianta fără) creează mari dificultăţi şi poate chiar împiedica accesul la serviciile medicale .
  – Cardul de sănătate este “arma” cu care guvernanţii vor să scoată de la români sume uriaşe de bani, un ” furt al secolului ” săvârşit în dauna celor care plătesc legal asigurările de sănătate, dar NU VOR CARD DE SĂNĂTATE!!!
  – Decizia guvernanţilor noştri, pe care nu o contestă vehement nici televiziunile, nici opoziţia parlamentară, este halucinantă:CEI CARE PLĂTESC DIN SALARIU SAU PENSIE SERVICIILE MEDICALE DE STAT, DAR NU VOR CARD DE SĂNĂTATE, VOR PLĂTI TOATE SERVICIILE MEDICALE DE CARE AU NEVOIE!!!
  – Altfel spus, românii care nu vor cardul cu microcip vor plătide 2 ori asistenţa medicală.
  – Şi românii tac, românii se uită cum începe un nou jaf naţional şi stau ca mieii la tăiere .
  – Televiziunile vorbesc de Egipt, politicienii se bat pentru funcţii în Parlament . Ce minunăţie de neam suntem!!!
  – Potrivit hotărârii de Guvern, contravaloarea cardului de sănătate va fi suportată de asigurat, adică si obligatoriu şi plătit de “prostime”!!!
  – Medicii de familie vor trebui să plătească şi ei pentru cititoarele de carduri şi să aibă şi internet de banda largă pentru a avea legătură cu sistemul informatic !!!
  – Forul Ortodox Român vine cu exemple ale unor ţări care au clacat în acest experiment:
  – În Marea Britanie, s-au pierdut datele a 93% din asiguraţi.
  Germania a dat 1,7 miliarde de euro pentru implementareaparţială a unui astfel de sistem şi acum l-au stopat.
  – De ce pornim noi ceva ce nemţii au stopat ?
  Cine are interese în a controla românii si la capitolul sănătate şi organe?

 8. De ce vreti sa le dati dreptate ateilor cand ne zic in fata ca religia ne intuneca gandirea si impiedica progresul omenirii? Cum sa fie cardurile de sanatate unealta antihristului? Doar bunicutele cu 3 clase crescute in munti au voie la asemenea aberatii. Ce unealta satanei, ce 666? Hai sa gandim putin si cu creierul.
  Care e problema cu donatul de organe? De obicei, acest lucru salveaza o viata. Isus si-a dat viata pentru noi, credeti ca nu ar fi de acord cu donatul de organe? Donatul acesta de organe este printre cele mai mari acte de dragoste fata de semenii tai.

  Pe unele saituri ortodoxe vad ca se accepta donarea de organe. De cenu sunteti de acord?

  p.s. va rog sa nu imi spuneti ca si pe mine Dumnezeu ma va calomnia, deoarece el nu face asa ceva prin definitie. Sau poate nu il cunoasteti 🙂

  1. Daa prin donarea de organe e ucis un om, atunci donarea de organe este pacat. Un om mort nu poate dona organe, el trebuie sa fie viu ca sa doneze. Deci esti omorat ca sa iti i-a inima, ficatul, etc Asa ca e o crima si un pacat donarea o organe. Insemna ucidere si sinucidere.

   1. Da, aici aveti dreptate dpdv religios. Mi se pare ca mai exista cazul de moarte cerebrala, in care creierul nu mai functioneaza, dar unele organe sunt inca vii pt scurt timp, si se pot dona dar aici cred ca se complica problema dpdv dogmatic pt ca nu stim cat de mort si cat de viu e omul in ochii lui Dumnezeu.

    Din pdv al medicinei, problema e simpla, donatul de organe salveaza vieti de obicei. Sunt multe accidente in care persoanele sunt mutilate si nu mai au sanse de viata, dar li se pot recupera rinichi, plamani, ficat, etc.

 9. Primirea semnului Fiarei se va face în mod conştient

  “16. Şi ea îi sileşte pe toţi, pe cei mici şi pe cei mari, şi pe cei bogaţi şi pe cei săraci, şi pe cei slobozi şi pe cei robi, ca să-şi pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte.
  17. Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei.”
  (Apocalipsa 13, 16-17)
  * Cei care vor vrea să cumpere sau să vândă, sub domnia lui Antihrist, aceia vor primi, accepta semnul Fiarei, în mod conştient, după cum e scris: “Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul” (verset 17), cedând şantajului Satanei.
  Iar semnul Fiarei ne este arătat în versetul 16 unde anume va fi pus, adică “pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte”.

  Deci, în mod categoric, nu trebuie primit nici pe mâna dreaptă, nici pe frunte, niciun “semn” (cip, cod de bare etc.) cu care se pot efectua tranzacţii. Deoarece, prin acel “semn” am fi înregistraţi ca fiind, în mod clar, ai sistemului antihristic, deci ai Fiarei. Nu e necesar ca primirea semnului fiarei să se facă printr-un ritual sau prin vreun contract, doar primirea acelui semn va fi suficientă, la fel cum Adam şi Eva au devenit muritori doar mâncând din fructul oprit. Dacă Dumnezeu ne dă o poruncă, să nu o încălcăm, deoarece aceasta este neascultare (care va fi pedepsită), chiar dacă poate nu înţelegem acea poruncă:
  “9. Şi al treilea înger a venit după ei, strigând cu glas puternic: Cine se închină fiarei şi chipului ei şi primeşte semnul ei pe fruntea lui, sau pe mâna lui,
  10. Va bea şi el din vinul aprinderii lui Dumnezeu, turnat neamestecat, în potirul mâniei Sale, şi se va chinui în foc şi în pucioasă, înaintea sfinţilor îngeri şi înaintea Mielului.
  11. Şi fumul chinului lor se suie în vecii vecilor. Şi nu au odihnă nici ziua nici noaptea cei ce se închină fiarei şi chipului ei şi oricine primeşte semnul numelui ei.” (Apocalipsa 14, 9-11)
  * Deci, primirea semnului Fiarei se va face conştient, tocmai de aceea suntem avertizaţi, ca să nu îl primim.

  Însă, nu ajunge doar să nu primim semnul Fiarei, ci trebuie şi să nu facem cele rele, ci să ne străduim să facem binele:
  “5. … Dumnezeu,
  6. Care va răsplăti fiecăruia după faptele lui:
  7. Viaţă veşnică celor ce, prin stăruinţă în faptă bună, caută mărire, cinste şi nestricăciune,
  8. Iar iubitorilor de ceartă, care nu se supun adevărului, ci se supun nedreptăţii: mânie şi furie.
  9. Necaz şi strâmtorare peste sufletul oricărui om care săvârşeşte răul, al iudeului mai întâi, şi al elinului;
  10. Dar mărire, cinste şi pace oricui face binele: iudeului mai întâi, şi elinului.
  11. Căci nu este părtinire la Dumnezeu!” (Romani 2, 5-11).

  “Iar de cel ce se va lepăda de Mine înaintea oamenilor şi Eu Mă voi lepăda de el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri.” (Matei 10, 33)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Biserica Ortodoxă este universală - Blog personal al Părintelui Matei Vulcanescu