Mitropolitul Nifon al Targovistei se roaga impreuna cu ereticii si marturiseste alt crez decat Crezul Ortodox la intrunirea “Consiliului Mondial al Bisericilor” din 4 noiembrie 2013 in Busan, Republica Koreea

By pr. Matei Vulcănescu -
11 ani ago

La momentul 1:34:56 o sa vedeti cum IPS Nifon marturiseste impreuna cu eterodocsii crezul CMB si apoi se roaga impreuna cu ei: “Sa recunoastem unul in celalalt Biserica cea Una, Sfanta, Sobornicesca si Apostoleasca” adica teoria ramurilor (ideea conform careia orice grupare protestanta este Biserica cea Una, Sfanta Soborniceasca si Apostoleasca). Iata in ce mizerie este bagata Biserica Ortodoxa! Sa intelegem ca Inaltpreasfintitul Nifon are alt crez decat crezul ortodox, care afirma faptul ca Biserica cea Una, Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca este numai Biserica Ortodoxa?
Pentru ca sa faci parte din Biserica cea Una, trebuie sa marturisesti aceeasi credinta, pe cand membrii CMB marturisesc credinte diferite fata de credinta Bisericii cea Una, care este reflectata in invataturile Sinoadelor Ecumenice si Locale, in scrierile Sfintilor Parinti si in Evanghelie. Daca Dogmele Bisericii ar fi mincinoase, atunci si Evanghelia ar fi mincinoasa.
Dumneavoastra Inaltpreasfintite Nifon prin marturisirea facuta la CMB marturisiti o alta “evanghelie” straina Bisericii Ortodoxe:

preot Matei Vulcanescu

Show Comments (0)

0 thoughts on “Mitropolitul Nifon al Targovistei se roaga impreuna cu ereticii si marturiseste alt crez decat Crezul Ortodox la intrunirea “Consiliului Mondial al Bisericilor” din 4 noiembrie 2013 in Busan, Republica Koreea”

  1. Dumnezeu este UNUL. Daca nici noi crestinii nu suntem uniti, ne mai miram ca sunt atatea razboaie si ura in lume intre oameni? Cu ce ne deosebim atunci de musulmanii extremisti?? Oare numai Biserica Ortodoxa are RASPUNSUL, ADEVARUL? Are monopol? Sa ne trezim: suntem ortodocsi, si ne iubim aproapele. Nu dam cu piatra.

      1. Ati zis bine ca Dumnezeu este Unul. Tocmai de aceea si credinta e doar una. Nu mai faceti eternele comparatii cu musulmanii, ca una e convertirea cu forta si cu sabia la gat, alta doar sa arati unde e adevarul si “Cel ce va crede şi se va boteza se va mântui; iar cel ce nu va crede se va osândi.” (Marcu 16:16)

    1. Uniti in ce? in minciuna? Dumnezeu este UNUL, si Biserica este Una Soborniceasca si Apostoleasca.Ce tot ii dati cu iubirea,sa ajuti pe cineva in nevoie,nu inseamna sa-i impartasesti erezia.

  2. Drama mare in industria de ciolane si sfintisori! Mitropolitul a incurcat sticlele si in loc de vin a luat votka. Oricum in curand o sa ajungem ca in Olanda cu biserici goale transformate in baruri .

  3. Unitatea in fanatism si fanatismul in unitate e opiul poporului. In fapt ecumenismul seamana cu o industrie de divertisment care cauta turisti pentru cimitire si cladiri parasite .

  4. Doamne, apără, miluiește și ne păzește! Să ne ferească Dumnezeu de lepădarea credinței drept slăvitoare!

    O Credință, un Adevăr, un Crez, Unul Dumnezeu, Hristos Mantuitorul lumii!

    Ortodoxul, drept slăvitorul de Dumnezeu, de la opincă la vlădică cred că trebuie să mărturisească aşa:

    Cred întru Unul Dumnezeu, Tatăl Atotţiitorul,
    Făcătorul Cerului şi al Pământului, al tuturor celor văzute şi nevăzute.
    Şi întru unul Domn Iisus Hristos, Fiul Lui Dumnezeu,
    Unul născut, Carele din Tatăl s-a născut, mai înainte de toţi vecii.
    Lumină din Lumină,
    Dumnezeu Adevărat din Dumnezeu Adevărat, Născut iară nu făcut;
    Cel de-o fiinţă cu Tatăl, prin Carele toate s-au făcut;
    Carele pentru noi oamenii şi pentru a noastră mântuire
    S-a pogorât din ceruri şi S-a întrupat de la Duhul Sfânt şi din Maria Fecioara,
    Și S-a făcut om;
    Şi S-a răstignit pentru noi în zilele lui Pontiu Pilat și a pătimit şi S-a îngropat;
    Şi a înviat a treia zi după Scripturi;
    Şi S-a înălţat la Ceruri şi şade de-a dreapta Tatălui;
    Și iarăşi va să vină cu Slavă să judece vii şi morţii,
    A Căruia Împărăţie nu va avea sfârşit.
    Şi întru Duhul Sfânt, Domnul de viaţă Făcătorul,
    Carele de la Tatăl purcede, Cela ce împreună cu Tatăl şi cu Fiul este închinat şi slăvit,
    Carele a grăit prin proroci.
    ŞI ÎNTRU UNA SFÂNTĂ SOBORNICEASCĂ ȘI APOSTOLEASCĂ BISERICĂ;
    Mărturisesc un botez întru iertarea păcatelor;
    Aştept învierea morţilor;
    Și viaţa veacului ce va să vie.
    AMIN!

  5. In articolul parintelui Dorin Piciorus, parintele Amfilohie e luat in “baza”. Dar mai rau, in sectiunea de comentarii, acest parinte da mai rau cu bata-n balta:
    http://www.teologiepentruazi.ro/2013/11/17/extremismul-ortodox-e-la-vedere/comment-page-1/#comment-53128

    “Ce ne facem noi dacă…toți ne exclud? De ce să se întoarcă Ortodoxia în catacombe…când rolul Ortodoxiei e de a fi în centru? Cum să iradiezi masele de oameni care nu te cunosc…dacă ție ți-e frică de dialog, de întâlnire, de stat la un loc cu alții?

    Da, fără doar și poate, când ne întâlnim cu ei…cu alții…facem compromisuri pentru ei: ne rugăm împreună, semnăm niște declarații unde sunt și idei bune și rele, un amalgam, că n-avem ce face…dar e altceva decât a-i trata cu dispreț…a-i socoti niște câini…și să fie sănătoși! ”

    Cu alte cuvinte, dam pacea Lui Dumnezeu pe pacea oamenilor sau Il tradam pe Hristos si o intreaga Traditie Ortodoxa bi-milenara, ca sa fim “moderni”. Gandire tipic-ecumenista.
    Deci mai bine traim in dusmanie cu sfintii apostoli si sfintii parinti, care au zis clar sa nu ne rugam cu ereticii si sa nu semnam acorduri cu ei. Mai mult conteaza “pacea” de azi, adica asa-zisa pace care ne desparte de Dumnezeu. Mai bine te rogi cu ei, facandu-i sa creada ca ne rugam aceluiasi Dumnezeu, decat sa te lupti sa-i arati adevarul. Nici-o problema, ecumenistii si ortodocsii “toleranti” vor da socoteala si pentru sufletele ereticilor, care s-ar fi putut indrepta prin mustrare.

    Dati mai departe parinte, sa stie lumea sa se fereasca de asemenea lupi in blana de oaie.

    1. Care Sfinti Parinti au procedat asa cum ne invata pr Dorin Piciorus??? Eu nu cunosc vreunul. Sa dialoga, sa ii iubim pe eretici, e ceva firesc, dar sa facem compromisuri in credinta noastra, aceasta este de neconceput pentru crestinii ortodocsi. In felul acesta nu ii aducem la credinta ortodoxa pe eretici ci ii odihnim in erezia lor. E total antipatristic.

      1. In sectiunea comentarii sunt mai multe “floricele” ale parintelui. Pentru sfintia sa, acordurile de la Balamand sau Chambessy sunt chestiuni carora “nu trebuie sa le dam atentie”, ce a facut Nifon la Busan e total in regula, sau cititi ce inseamna pentru bietul parinte recunoasterea validitatii hirotoniilor anglicane.

  6. De ani buni am scris urmatorul articol, l-am mai postat pe unde am putut, insa reactia oamenilor e aproape nula. Este incredibila lasitatea si necredinta acestui popor, candva plin de eroi si drept-slavitori. Oare de cate dovezi mai avem nevoie, incat sa acceptam ca avem o mare problema in interiorul Bisericii Ortodoxe si ca trebuie neaparat facut ceva, nu stat si doar comentat, apoi ne balacarim in aceeasi mizerie ce duce strict la chinul vesnic, la ruperea de Dumnezeu, la iad.
    Iata articolul si rog pe cei ce se ocupa de site sa-l posteze:

    Lepadarea prin masonerie sau ecumenism,

    Cu multa durere in suflet, dar satul de tacerea, lasitatea, frica celor ce de mult trebuiau sa spuna cu voce tare aceste lucruri, scriu aceste cuvinte de o maxima importanta in vederea mantuirii fiecarui om in parte si mai ales al clerului ortodox chiar de pretutindeni.
    Astazi, mai mult ca oricand, se observa niste evenimente in masa ce au loc la nivel mondial, evenimente care daca nu ar duce la lepadarea crestinului de Dumnezeu ar fi mai usor de inteles nepasarea (frica, cel mai des) celor ce sunt in masura de a lua atitudine, insa din pacate ele duc la lepadare, la drumul cel mai scurt si sigur spre iad. Dintre aceste evenimente le mentionez in special pe cele mai grave si des intalnite astazi si anume ecumenismul si monstruoasa masonerie. A fi ecumenist sau mason, de cele mai multe ori sunt impreuna, inseamna in mod clar si fara alte interpretari naive a fi lepadat de Dumnezeu, lepadat de insasi taina Sfantului Botez primit la nastere, “nebotezati” dupa cum ii numea marele marturisitor parintele Ioanichie Balan. In sprijinul la cele spuse as vrea sa reamintesc ca ecumenismul a fost numit “panerezia acestui veac” de catre parintele Dumitru Staniloaie iar masoneria a fost blestemata cu blestemul anatemei de mai multe sinoade inclusiv de cel al Romaniei in 1937.
    Acum as vrea sa nuantez un pic efectele acestor lepadari prin ecumenism si masonerie mai ales in randul clericilor deoarece, din pacate, cei ce s-au lepadat deja prin cele spuse, raman in functiile in care erau, de parca totul ar fi bine, insa aici e marea durere, ca ei (clericii) s-au lepadat deja, e problema lor, dar ramanand in statutul de diacon, preot, episcop…in fata oamenilor, nu si a lui Dumnezeu, ii duc si pe ceilalti pe drumul pierzarii, caci sa fie clar pentru toata lumea : un ecumenist sau mason cleric fiind nu mai are lucrare harica, in potir raman paine si vin, nu mai are valabilitate in fata lui Dumnezeu nimic din ce savarseste ca si cleric ! A nu se uita aici canonul “ca o taina sa fie valida in fata lui Dumnezeu trebuie sa indeplineasca toate conditiile”, deci aviz celor naivi, lasi, care isi ascund necredinta dupa expresia “petru credinta omului Dumnezeu va lucra…” nu este asa, la clericul lepadat lucrare harica nu mai gasesti pentru nici o credinta. Am auzit intamplari minunate, de pilda inseland, niste oameni au adus un lemn vechi pretinzand ca e din lemnul Sfintei Cruci a Mantuitorului si nu mica le-a fost mirarea ca la acel lemn chiar se faceau minuni, in astfel de intamplari e valid cuvantul “pentru credinta omului…”, insa cand e vorba de lepadare, lucrurile stau cu totul altfel iar lucrare harica nu mai gasesti. De asemenea cu un cleric lepadat nu iti este permis sa slujesti nici un fel de sfanta taina, fiind coliturghisitor te faci partas de pacatul lui, la fel si locasurile, in care slujesc acesti lepadati, se spurca, fiind ele chiar locasuri de cult, frecventarea lor nefiind de folos nimanui.
    Realitatea este trista,de aceea trebuie multa trezvie, multa atentie si cercetare inainte de a ne pune nadejdea in cineva, sa fim atenti ca nu cumva sa fie ecumenist sau mason altfel ne va fi spre pierzare orice fel de contact cu acea persoana. Dupa cum elegant si plin de intensitate zicea si parintele Iustin Parvu “si nestiinta poate duce la lepadare…”, asa ca multa atentie si mereu cu Sfintele Canoane ca unitate de masura. Stiu si inteleg ca e greu, insa mantuirea sufletului va compensa orice nevointa dusa aici pe pamant. Insa pentru aceasta mantuire este nevoie ca fiecare in parte, nu numai clericii, sa ne revizuim viata dupa randuiala lui Dumnezeu, dupa Sfintele Canoane care nu sunt nici invechite nici depasite ci normative pentru mantuire.
    Sunt multe de adaugat, insa ma opresc aici. Pentru alte completari pot fi gasit la dresa de mail [email protected]
    Cu sufletul trist dar cu nadejdea mantuirii, semnez, parintele Cristian .

    Întreruperea comuniunii din motive de credinta este stabilita de Canonul 15 de la Sinodul I-II din anul 861: “cei ce pentru oarecare eres osândit de Sfintele Soboare, sau de Sfintii Parinti se despart de împartasirea cea catre întâiul statator al lor care predica eresul în public si cu capul descoperit îl învata în Biserica, unii ca acestia din pricina îngradirii de sine de împartasirea cu numitul episcop înainte de cercetarea Sinodiceasca, nu numai ca nu sunt supusi certarii canonice, ci si de cinstea cea cuvenita dreptslavitorilor se vor învrednici, caci n-au osândit episcopi, ci mincinosi-episcopi si mincinosi-învatatori; si n-au rupt unitatea Bisericii prin schisma, ci s-au silit [astfel] a izbavi Biserica de schisme si dezbinari.” (vezi Pidalion).

    1. Parinte Cristian, in acest articol aveti dreptate intr-o anumita masura. Gresiti atunci cand spuneti ca Tainele nu mai sunt lucratoare pentru lepararea preotului. Nu gasim la Parinti o astfel de exprimare. Ereticul Nestorie predica erezia sa cu mult inainte de a fi condamnat de Sinodul III Ecumenic si hirotonea preoti iar Sinodul IV considera valide toate Tainele savarsite de Nestorie pana la condamnarea lui oficiala. Dvs nu sustienti patristic teoria cum ca daca un preot este mason Taina savarsita de el nu mai e valabila. Conform Sinodului III este valabila, dar el se osandeste. Pentru a nu mai fi valabila Taina ar trebui taiat de Trupul Bisericii.

      1. Si cine sa-l taie de Trupul Bisericii ? Credeti ca masonii se dezic unii de altii ? Sau nu considerati ca avem sinodul plin de masoni ? Deci atata timp cat masonii conduc Biserica si nu se acuza unii pe altii, totul e bine si Sf Taine valide, nu ? Gresiti ! Iertati indrazneala, insa adevarul trebuie spus asa cum este. Doamne ajuta !

  7. Si inca o completare : masoneria este deja blestemata de Biserica, ecumenismul este deja catalogat ca erezie; asadar cei ce se includ in aceste doua categorii, masoni si (sau) ecumenisti, sunt deja taiati de la Trupul Bisericii. Numirea lor este o problema, deoarece tot ei conduc totul, inclusiv Biserica, insa tot rupti de Adevar raman. Doamne ajuta !

    1. Si noi unde il lasam pe Dumnezeu sa lucreze? Intodeauna situatia parea lipsita de speranta. Daca cititi istoria Bisericii o sa vedeti sa vremurile se repeta. Avem sfinte moaste ale Sfintilor din puscartiile comuniste, avem preot sfant si anume pr Ilie Lacatusu cu moaste intregi care esta in BOR-ul comunist! Dupa teoria dvs ar trebui ca Sf Ilie Lacatusu sa nu fi fost sfant, fiind in comuniune cu masoni, comunisti, ecumenisti. Si totus este!

      1. “Si noi unde il lasam pe Dumnezeu sa lucreze ? “…din cate vad acest site este al pr Matei Vulcanescu…pai ceva nu se leaga, aici scrieti ca un amator, ca un incepator care inca isi cauta cuvintele si nu intelege in profunzime problema ! Pai considerati ca facem noi prea mult si nu-I mai lasam lui Dumnezeu la ce sa lucreze ??? Nicidecum !!! Suntem acaparati, dominati si condusi de niste tradatori, de niste lepadati de tot ce-i sfant in conducerea BOR si nu facem absolut nimic !!! Va intreb : e bine sa slujesti cu un preot ce este mason sau ecumenist ? Ce faci pentru aceasta problema ? Ce masuri ati luat vreo data din acest punct de vedere ? Sau nu recunoastem ca avem multi preoti masoni sau ecumenisti ?…Legat de subiectul initial, va spun : in mod cert avem sfinti precum Sf Ilie Lacatusu, insa explicatia am primito chiar de la pr Iustin, si anume ca nu poti face ceva ce lumea nu e pregatita !!! asta era pe atunci, nivelul poporului de a intelege probleme gen masonerie si ecumenism, erau mai greu de inteles asa cum sunt de fapt; insa dupa anii 2000, mai ales dupa integrarea in UE, aceste doua ramuri ale pacatului, masoneria si ecumenismul, au prins o putere f mare la noi in tara. Asadar, pe vremea lui acestor Sfinti Parinti, gen Sf Ilie Lacatusu, era inca nevoie de rabdare si toleranta, deoarece fenomenul nu era atat de dezvoltat si raspandit, iar poporul nu cunostea aceste probleme. Acum, insa, s-a ajuns la un nivel f ridicat al raspandirii acestor probleme ce ne trag spre pierzare, iar poporul stie despre ele. Ce-i drept ca pe putini intereseaza, nepasarea e mare, insa trebuie facut ceva impotriva acestor tradatori. In nici un caz nu trebuie asteptat o reactie din partea sinodului, gen o excomunicare sau caterisire a masonilor sau ecumenistilor clerici. Asta ar insemna o naivitate.
        Mai am o ultima completare pe care rog sa o primiti :
        – spuneti caci daca un preot nu e “taiat de Trupul Bisericii” el are lucrare harica, indiferent de pacatele lui…pai ar fi f grav de ar fi asa si am sa va dau un exemplu realist astazi – un episcop savarseste mai multe slujbe cu ereticii, se impartaseste chiar din potir cu ei, daruieste Sfinte Moaste ereticilor “spre mantuire” (pai daca el crede in ereziile lor…), acestea sunt fapte clare de rupere din Biserica, si totusi nimeni nu face nimic. Interpretand cuvantul dumneavoastra, acel episcop are lucrare harica doar pt ca nimeni nu l-a “rupt”…pai uitam ca in Ortodoxie in centrul Bisericii sta insusi Hristos, nu un om (papa) asa cum e la catolici ? Oare sta Hristos la mana lui Daniel si atata timp cat Daniel nu e de parere, Hristos e fortat sa lucreze si in potirul acelui episcop ??? Hmmm…mare eroare !!!
        Va multumesc pentru ca mi-ati dat posibilitatea sa raspund. Doamne ajuta !

        1. Stilistii de aceea au cazut, pentru ca au exagerat si au ajuns la extreme. Biserica functioneaza sinodal. Daca Sinodul BOR e un sinod talharesc nu va avea nici o putere. Dar noi suntem datori sa instiintam poporul de erezie, fiecare dintre noi. Dar a spune ca harul Sfintelor Taine ii paraseste automat pe episcopii ecumenisti este fara fundament, in schimb este fundamentat patristic faptul ca pana la condamnarea sinodala hirotoniile ereticilor au fost primite de Biserica ca fiind valide. Aceasta e realitatea! Si pe vremea Sf Ilie Lacatusu erau episcopi ecumenisti, dupa dvs ar trebui ca Sfantul care era in comuniune cu ei si stia f bine problema ecumenismului sa se rupa de ei considerandu-i lipsiti de har. Dar iata ca Sfantul a ramas in comuniune cu BOR. Atitudinea dvs, dupa parerea mea, este exagerata si lipsita de roade. Nu sunteti departe de gandirea stilista: pierderea automata a Harului mantuitor. E o extrema periculoasa si nu e sustinuta patristic. Daca veniti cu argumente patristice am sa o adopt si eu.

      2. Pr. cristian , va rog sa -mi spuneti si mie cum ati aflat de existenta unor preoti masoni si care sunt aceia , ca sa-i stim si noi , in afara de mai micul dv. subaltern , daniel ?
        Cine se impartaseste cu ereticii din potir ?Cine a facut asa ceva ? Este ceva de notorietate , sau e secret ?
        De ce au nevoie masonii ca sa ne inecumenisim , nu le ajunge secularizarea, inselarea din ce in ce mai larga , superficialitatea si lancezeala ?
        Ma uimeste atata efort din partea lor , ca sa nu obtina nici un rezultat satisfacator : ca cei ce se mantuiesc , se mantuiesc indiferent unde si cum , iar cei ce nu se mantuiesc , poti sa-i bagi si sub un clopot de sticla !

  8. Am o intrebare: S-au rugat sau doar au vorbit.
    Referitor la cele de mai sus mi-e suficient sa accept realitatea ca doar la ortodocsi vine Sfanta lumina de la Ierusalim. De ce doar la ortodocsi? Pana nu am fost acolo sa vad cu ochii mei aveam dubii, dar acum sunt sigura. Raspunsul vine de la sine pentru cine vrea sa priceapa.

  9. Iertati insistenta, lucrurile nu sunt deloc complicate, insa parca doriti sa le faceti asa. As dori sa mai fac o singura completare si ma opresc, insa e f important :
    – avem clerici ce se confunda cu aceste doua mari pacate, anume ecumenismul si masoneria. In mod cert trebuiesc dati la o parte din sanul Bisericii, trebuiesc scosi din randul clericilor, insa acest lucru oficial nu se va putea intampla dintr-un motiv f simplu – cei ce ar trebui sa-i scoata oficial, sunt si ei tot dintre masoni sau ecumenisti !!! Si ce facem atunci ? Stam asa sub ascultare de masoni si ecumenisti ? ii pomenim la Sf Liturghie ? scoatem particele la proscomidie pentru ei ? In mod clar NU !!! A IESI DE SUB ASCULTAREA LOR, A NU-I MAI POMENI LA SLUJBE, A TE DELIMITA DE EI NU INSEAMNA IN NICI UN CAZ CA FACI SCHISMA, SAU RUPTURA IN BISERICA, CI DIN CONTRA, INSEAMNA A PAZI CELE SFINTE, A PAZI SFANTA SI DREAPTA CREDINTA ORTODOXA DE LUPII CU PIELE DE OAIE; SCHISMA SAU RUPTURA AU INFAPTUIT-O EI ATUNCI CAND AU TRECUT IN RANDUL MASONILOR SAU IN RANDUL ECUMENISTILOR !!! Pentru ca astazi “nu” este “da” si “da” este “nu”, dupa cum si in Apocalipsa scrie, se vrea a se crea aceasta falsa idee, caci daca nu mai faci ascultare de Nifon al Targovistei de exemplu, inseamna ca faci ruptura, schisma….si e grav si nu esti pe calea cea buna, esti exagerat sau te apropii de stilisti…prostii !!! Nifon s-a rupt de Sfanta Biserica cand a hotarat (mai bine zis cand a facut ascultare de Big Brother :), ca doar nu a facut-o de capul lui) sa mearga in Coreea si sa marturiseasca o erezie, nu cel ce nu-l va mai asculta si nu i se va mai supune !!!
    Intaresc cele spuse, chiar daca repetandu-ma, cu “Canonul 15 de la Sinodul I-II din anul 861”, il gasiti mai sus scris.
    Multumesc si va doresc spor in toate cele de folos. Doamne ajuta.

    1. sunt perfect deacord cu ceea ce spuneti, dar miscarea de nepomenire trebuie sa fie intai facuta cunoscuta, avem o masa de credinciosi care nu isi cunosc propria credinta, sunt necatehizati. Trebuie ajutati sa inteleleaga, trebuie informati si apoi sa ne ingradim de ierarhia ecumenista.

      1. Inainte de a catehiza poporul , trebuie mai intai sa aveti o biserica . Ce faceti , o revolutie , va duceti in Dealul Mitropoliei si dati o lovitura de stat ?
        Declarati-va ruptura de BOR , dupa care initiati dv. pe cei care vor sa va urmeze. Cu ce drept va apucati sa catehizati in invatatura voastra , pentru ca asa vi se pare voua mai drept ? Ui-te , ca mie nu-mi place ce faceti .Aveti nevoie de mase ca sa vi se recunoasca dreptatea ? Nu aveti curajul sa va declarati rupti de aceia pe care ii denigrati ? La ce va trebuiesc mase , sau asta e si scopul , aveti nevoie de mase ? Alcatuiti un raport , declarati lepadarea voastra de Bor si cine e de acord , sa vina dupa voi ! Sau vreti sa scoateti castane din foc cu mana maselor ? De mase va pasa voua , sau de instigare ? Pai daca e adevarat ce spuneti , de mult erau toate bisericile si toti credinciosii in alerta , sau credeti ca ceata voastra ce gornisti vor reusi sa ne imbete auzul ?
        Va imbatati singuri , caci inca de pe acum ati inceput sa beti din drojdia care nu s-a varsat , dar cu noi este Dumnezeu , intelegeti , neamuri si va plecati , caci cu NOI este Dumnezeu !
        Ingraditi-va unde vreti voi , cat mai departe de bisericile noastre !

        1. Doamna/domnisoara Simona iata ce spune parintele Teodoros Zisis, iata cum trebuie sa procedam noi in clipa aceasta, ca sa nu ne pierdem:

          https://www.youtube.com/watch?v=cGjHFmATltc
          (Cum se procedeaza cu episcopii ecumenisiti(si in general cu tot cleru ecumenist)
          sa nu cadem in alta extrema, exista erezia ecumenista, dar exista si zelul fara discernamant care conduce si acesta inafara Bisericii lui Hristos! Sa stam bine sa stam cu frica!

          Exista stadii, nu putem sari la ultima treapta. Noi ne disociem de ecumenism, dar asta nu insemna ca ne rupem de Biserica. Nu ne rupem, mergem inainte, ne disociem de persoanele, preotii din Biserica ce sunt ecumenisti. Sa mergem la Biserici unde preotii sunt antiecumenisti.

      2. Foarte adevarat, parinte! Poporul nu-si cunoaste propria credinta, cum insa sa cunoasca diferentele religioase? E nevoie de oameni vrednici, plini de ravna si de har pentru a lumina poporul! Poporul priveste la preoti si daca ei sunt preocupati de altceva si nu ofera hrana spirituala corespunzatoare, atunci el se indreapta spre altceva!

  10. Bunul Dumnezeu sa ne miluiasca! Doar cei ce au avut parte de prima inviere, pot intelege diferentele confesionale si invataturile eretice!!! Totul este prezentat cu atata viclenie, incat daca nu esti luminat de harul lui Dumnezeu, te poti usor insela!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Biserica Ortodoxă este universală - Blog personal al Părintelui Matei Vulcanescu