Now reading:

Predica despre ecumenism la Manastirea Paltin, Petru Voda. Despre cele 3 tipuri de ateism conform Sfantului Grigorie Palama. Marturisirea Ortodoxiei.

  • Acasă
  • Biserica Ortodoxă este universală (catholica)!
  • Blog
  • Engleză
  • Greacă
  • Rusă
Youtube

Start typing and press enter

Hit enter to search or ESC to close
Caută
  • Română
  • English (Engleză)
  • Ελληνικα (Greacă)
  • Русский (Rusă)
  • Acasă
  • Biserica Ortodoxă este universală (catholica)!
  • Blog
  • Engleză
  • Greacă
  • Rusă
YouTube

ORTODOXIA CATHOLICA

Blog ortodox al Părintelui Matei Vulcănescu
Ortodoxie

Predica despre ecumenism la Manastirea Paltin, Petru Voda. Despre cele 3 tipuri de ateism conform Sfantului Grigorie Palama. Marturisirea Ortodoxiei.

by pr. Matei Vulcănescu - 9 ani ago - No comments

ecumenism fantul Grigorie Palama Iustin Parvu Manastirea petru Voda preot matei vulcanescu

Distribuie

You might also like

Opt ani de la Hirotesia părintelui Matei Vulcănescu întru protoprezbiter al Mitropoliei Pireului, Biserica Ortodoxă a Greciei

Viaţa sfântului Grigorie Palama

Decât să vă omorâți copilul în pântece mai bine omoarâți-l dupa ce îl botezați, e un pacat mai mic, dacă tot vreți sa-l omorâți!

Navigare în articole

Previous article
previous

Argument privind modul de primire a eterodocşilor la ortodoxie

Next article
read next

VIDEO: Lansarea cărţii despre Homeopatie şi Ortodoxie scrisă de Oana şi Alexandru Iftime

Show Comments (0)

0 thoughts on “Predica despre ecumenism la Manastirea Paltin, Petru Voda. Despre cele 3 tipuri de ateism conform Sfantului Grigorie Palama. Marturisirea Ortodoxiei.”

  1. Pingback: Pr. Matei Vulcănescu - predică despre ecumenism, despre cele 3 tipuri de ateism conform Sfântului Grigorie Palama, depre Mărturisirea Ortodoxiei - † APOLOGETICUM: Ortodoxie, neam şi ţară
  2. Valeriu spune:
    25 octombrie 2013 la 5:35

    Omul asta e in afara oricarei realitati. Habar nu are ce este si ce se intampla in CMB. In loc sa predice despre dragostea lui Dumnezeu se ocupa cu condamnari la iad, erijandu-se in a fi Dumnezeu in fata oamenilor. Avem nevoie de o schimbarea de atitudine…

    Răspunde
    1. catacellin spune:
      25 octombrie 2013 la 12:22

      Schimba-ti tu atitudinea mai bine. “Omul” acesta este un parinte foarte bun care are curajul sa spuna aceste adevaruri. Nu stiu ce sa spun despre tine, poate tu esti in afara realitatii Bisericii. Ereticii, in trecut si in prezent, au fost anatemizati de catre Biserica. Dragostea lui Dumnezeu este cea careia ecumenistii i se impotrivesc, facand pacatul cel mai mare, cel impotriva Duhului Sfant atunci cand propovaduiesc erezii de demult condamnate. Dumnezeu nu mantuieste pe nimeni cu sila, daca nu accepta cele revelate de El atunci este problema lor. Si a noastra, a ortodocsilor, daca sunt clerici (in special) sau mireni din Biserica Ortodoxa.

      Răspunde
      1. simona spune:
        11 martie 2014 la 18:42

        catacellin,

        Spune , omule al lui Dumnezeu, oare Iisus Hristos cand a fost rastignit pe cruce , a dat anatema cuiva ? A blestemat pe cineva ? El S-a rugat pentru aceia ca sa fie iertati . Iar tu cine esti si cine te crezi ca sa dai anatema celui din acelasi pacat cu tine ? Ti-a dat asigurare Dumnezeu ca te mantuiesti tu , te-a imputernicit cineva sa decizi mantuirea altora ? Daca doar Dumnezeu are aceasta putere , sa-L lasam pe El sa decida cine se mantuieste si cand . Credinta este un dar de la Dumnezeu si ce te falesti ca si cand nu ai fi primit ?
        Insa ai grija ca spui minciuni : Biserica nu propovaduieste erezii .

        Răspunde
        1. ortodoxiacatholica spune:
          11 martie 2014 la 22:16

          Dumnezeu ne-a spuns cine se mantuieste, si anume se mantuiesc crestinii ortodocsi, membrii Bisericii cea Una, Sfanta, Catolica si Apostolica. Si ne-a spus si cine nu se mantuieste: “Cine nu va crede se va osandi” cei ce nu cred, cei care sunt nebotezati, cei care nu sunt in Biserica cea Una, Sfanta, Catolica si Apostolica care este Biserica Ortodoxa. Atunci cand a avut discutia pe Cruce intre Hristos si talharul de-a drapta nu se poate vorbi de botez, pentru ca inca nu venise Cincizecimea, nu se daduse botezul.
          In cazul talharului, el NU a avut botezul sangelui, pentru ca el murea pentru faradelegile lui, nu pentru Hristos. Sfantul Apostol Pavel a fost botezat, si de aici tragem concluzia ca toti apostolii au fost botezati, pentru ca nus e putea ca cei care predica botezul sa nu implineasca primii porunca lui Dumnezeu.

          Răspunde
    2. AndreiD spune:
      25 octombrie 2013 la 12:53

      Despre dragoste vorbesc su budistii.Si la ce le foloseste?Dragoste fara adevar nu exista,Tocmai la asta folosesc condamnarile.Pentru a arata adevarata dragoste si pentru a face oamenii sa inteleaga pericolele.
      Stii tu ce se intampla cu adevarat in CMB?Daca da,o sa te rog sa ne si spui.Inca din statutul oficial al acestei organizatii,aflam ca toate ereziile sunt “biserici” si “credinte adevarate”.Apoi din acelasi statut aflam ca acest consiliu a fost creat si este sponsorizat in continuare de companiile conduse de masoni.Sunt argumente suficiente sa privesti cel putin cu suspiciune,daca nu realizezi direct ce e.

      Răspunde
      1. bonicud spune:
        10 noiembrie 2013 la 18:08

        Paganii care nu au LEGE, din fire fac cele ale LEGII, Cine ne da noua puterea de a “decide, cine si in ce fel se poate capata IMPARATIA LUI DUMNEZEU”, ACELA spune:”Veniti la mine toti cei osteniti si inpovarati caci EU va voi da voua……”, nu cei sanatosi au nevoie de doctor ci cei bolnavi….Noua ne este de trebuinta a pune in mijloc DRAGOSTEA, caci toate vor dispare, numai DRAGOSTEA va dainui.

        Răspunde
        1. ortodoxiacatholica spune:
          10 noiembrie 2013 la 18:34

          aceeas intrebare putem sa o punem Sfintilor Parinti si lui Hristos Insus: Cine sunt ei sa judece cine se mantuieste si cine nu? Noi credem in Hristos ca este Dumnezeu Adevarat si Om Adevarat si credem in Evanghelia Lui care spune: Cine va crede si se va boteza se va mantui si cine nu va crede se va osandi. Cititi si aceasta: https://ortodoxiacatholica.com/about/

          Sfantul Pavel nu spune ca cei nebotezati se manuiesc ci spune ca din fire fac ale legii, legea morala fiind inscrisa in constiinta lor.
          Care iubire? iubirologia? Iubirea fara Adevar nu e iubire ci ipocrizie. Ce fel de iubire? Iubirologia hindusa, sincretista?

          Răspunde
      2. simona spune:
        11 martie 2014 la 18:20

        Dragostea foloseste ca sa te faca sa te simti bine , sa te simti acasa , sa doresti sa nu mai pleci. Poate din aceasta cauza ( si chiar auzim adeseori ) unii pleaca dintre cei ortodocsi , pentru ca nu se regasesc acolo in ceea ce credeau ei . Un crestin ortodox pe care-l cunosc , a ajuns intr-o secta , pentru ca tatal sau bea mai mult decat era frumos , iar preotul paroh nu a gasit atata dragoste ca sa-l convinga pe tanar ca nu in pacatele oamenilor sta credinciosia lui Dumnezeu.Dar, cu totii suntem vinovati , in cele din urma! Cadem victime unii altora si nu ne mai aducem aminte sa ne intoarcem !
        Ma intreb , oare cati s-au smintit citind diverse comentarii “picante ” la adresa Preafericitului nostru Parinte Patriarh?Oare acei oameni care au puterea sa scrie ceea ce scriu , au Dumnezeu?

        Răspunde
        1. ortodoxiacatholica spune:
          11 martie 2014 la 18:32

          Noi nu osandim persoane oricare ar fi ele, insa ne disociem si mustram pe oricine invata diferit de invatatura Bisericii, indiferent ca acesta e sinod, patriarh, episcop, mitropolit, mirean, bogat sau sarac, politician sau puscarias, etc,, urmand Sfintilor Parinti ai Bisericii care asa au procedat. Cine cinteste vietile Sfintilor poate observa cu usurinta acest lucru. Va recomand sa cititi viata Sfantului Maxim Marturisitorul viata Sf Ioan Hrisostom, viata Sf Marcu Eugenicum, etc. si o sa vedeti ca asa au procedat. Pe siteul nostru nu exsita comentarii “picante” la adresa nimanui, cu atat mai putin la adresa Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, pe care il respectam ca pe Patriarhul Romaniei si ne rugam pentru el ca Drept sa invete Cuvantul Adevarului.

          Răspunde
    3. ortodoxiacatholica spune:
      25 octombrie 2013 la 21:48

      Consiliul Mondial al “Bisericilor” asa cum ii este numele spune totul, adica Biserica cea Una, Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca este pusa pe picior de egalitate cu toate cultele protestante. Romano-catolicii nu sunt membri, ci doar observtori. Simpla noastra prezenta in acest organism ca membru ne face sa ne negam propria identitace ca Biserica cea Una.

      Răspunde
      1. simona spune:
        11 martie 2014 la 18:10

        O! Ma intreb ce s-ar fi ales de noi daca insusi Iisus Hristos ar fi venit pe pamant cu “pretentii ” de Dumnezeu si ne-ar fi lasat sa zacem in pacate si in toate spurcaciunile noastre ! Slava smereniei si umilintei Sale , care nu S-a ingretosat a ne spala picioarele , in timp ce noi Ii scuipam pe cap!
        Imbatosarea noastra nu arata decat cat de goi suntem si pe dinauntru si pe dinafara. Bine zicea cine zicea , ca stim unde este Biserica , dar nu stim unde nu este!

        Răspunde
  3. Ioan Cadar spune:
    26 octombrie 2013 la 16:34

    “de nu va asculta nici de Biserică, să-ţi fie ţie ca un păgân şi vameş.”
    (Matei 18:17)

    Răspunde
  4. Doro spune:
    27 octombrie 2013 la 20:41

    Este foarte clar ce spune parintele acesta: dragostea crestina nu este egala cu toleranta adica tolerarea/ ingaduinta distant-indiferenta fata de caderile in erezii si de pacatele impotriva firii ca sodomia . Daca ai dragoste crestina cum clameaza galagios de insistent CMB-ul si toti ecumenistii, nu poti lasa omul sa se balaceasca si adanceasca in eroare si pacate sub pretextul dragostei. Cand copilul tau a luat-o pe cai gresite il lasi sa se piarda sub pretext ca-l iubesti? Sau il ajuti sa inteleaga gresala si incerci sa faci tot ce-ti sta in putere ca el sa-si revina la firesc?

    Răspunde
    1. simona spune:
      11 martie 2014 la 17:39

      “Sau din cuvintele tale te vei osandi ” : bine zici ca un parinte face tot posibilul ca el ( copilul ) sa nu piara .Tocamai asta si face Biserica acum , daca nu puteti intelege , face tot ce -i sta in putere ca sa-i aduca inapoi pe cei rupti de ea si rataciti , iar voi faceti tot ce va sta in putere ca sa-i indepartati si sa-i blamati . Pai , asa se poarta un parinte iubitor cu copilul sau?
      Care anume bine faceti voi pentru ca sa-i intoarceti pe eretici , in afara de faptul ca le dati necontenit anatema?
      (te intreb , cand vei avea curajul sa postezi si comentariile mele , caci imi respingi toate comentariile?)

      Răspunde
      1. ortodoxiacatholica spune:
        11 martie 2014 la 18:35

        anatema este dragostea Sfintilor Parinti pentru eretici, ca aratand ca sunt inafara granitelor Bisercii sa se intoarca in Biserica. Noi stim clar care sunt granitele Bisericii, ele se numes ana-thema(inafara granitei), tot ce este dupa thema este inafara Bisericii conform invatarurii Sfintelor Sinoade Ecumenice.

        Răspunde
  5. georgian paunoiu spune:
    28 octombrie 2013 la 19:43

    Iertati-ma, parinte! Dar nu inteleg de ce urlati la predica si de ce nu reusiti sa mai aterizati. Parintele Galeriu predica 40 de minute, dar transmitea ceva. Va hraniti numai din condamnarea altora. Chiar nu observati cat de departe sunteti, ca duh, de marii parinti duhovnicesti? Cred ca Ortodoxia arata altfel decat stilul pe care vi l-ati conturat in ultimul timp. Pacat.

    Răspunde
    1. ortodoxiacatholica spune:
      28 octombrie 2013 la 23:26

      Nu am stiut pana acum ca pr Galeriu este unul din Sfintii Parinti. Din cate stiu modelele noastre sunt Sfintii Parinti. Dupa ce criterii recunoastem “marii parinti duhovnicesti”? Primul criteriu este Dreapta Credinta.

      Răspunde
      1. AndreiD spune:
        29 octombrie 2013 la 10:19

        Asta e duhul oamenilor de azi.Vorbesc de “dragoste” si “duhovnicie” si priviti pe urma cum se adreseaza unui preot.Ii zice ca “urla”.Fratilor,in loc sa ascultati ce zice parintele acolo,ca e vital pentru mantuire si pastrarea credintei voi aruncati cu vorbe. “Marii parintii duhovnicesti” au devenit niste “guru” pentru bietii crestini de azi, si mai trist,cuvintele lor au devenit norme de credinta!
        Parerea mea e ca cel mai mare duhovnic cu adevarat al Romaniei a fost parintele Arsenie Papacioc, urmat de parintele Justin. Ambii au fost cu adevarat ”patristici”. Pacat ca lumea nu-i urmeaza asa cum trebuie.

        Răspunde
    2. bonicud spune:
      10 noiembrie 2013 la 18:23

      Multi dintre noi vad “paiul din ochiul aproapelui,dar nu vad barna din ochiul lui”, caci mai usor este sa condamni decat sa ARUNCI intre oameni IUBIREA. Nu se spune in Sf.Scriptura oare :”Nici voi nu intrati in IMPARATIA lui DUMNEZEU nici pe altii nu-I lasati…..”,pare-se ca “aici miroase a mandrie”. Nu trebuie uitat ca ” DUMNEZEU celor mandrii le sta impotriva, iar celor SMERITI le da HAR.
      Adevarat zice Georgian cand afirma:”ca ORTODOXIA arata altfel decat stilul…” mai pe inteles “cum ne convine noua”.

      Răspunde
      1. ortodoxiacatholica spune:
        10 noiembrie 2013 la 18:38

        aceeas intrebare putem sa o punem Sfintilor Parinti si lui Hristos Insus: Cine sunt ei sa judece cine se mantuieste si cine nu? Noi credem in Hristos ca este Dumnezeu Adevarat si Om Adevarat si credem in Evanghelia Lui care spune: Cine va crede si se va boteza se va mantui si cine nu va crede se va osandi. Cititi si aceasta: https://ortodoxiacatholica.com/about/
        Nu e mandrie ci e iubire pentru cei care nu se mantuiesc sa le spunem adevarul, ca vor merge in iad daca nu se vor boiteza ortodox.

        Răspunde
  6. simona spune:
    12 martie 2014 la 12:54

    Sfantul Siluan Athonitul a spus ca nu stie daca paganii se mantuiesc , sau nu. Noi cunoastem o teorie a credintei si cunoastem totul in parte . Maria Egipteanca cand a avut timp sa invete dogmatica , caci a trecut din pacat , direct in pustie ? Aici , ea a fost invatata de catre Duhul Sfant , intreaga Scriptura , pocainta si rugaciunea .
    Candva , niste dreptcredinciosi au ajuns cu corabia la un tarm necunoscut , unde niste oameni extrem de simpli , practicau o credinta atipica in Dumnezeu . De aceea , dreptcredinciosii i-au invatat sa se roage cu rugaciunea “Tatal nostru “. Apoi ,plecand cu corabia, dupa ce s-au departat ceva , acei oameni straini , au inceput a veni in picioare , pe mare , ca pe uscat , cerandu-le dreptcredinciosilor sa le mai spuna inca o data rugaciunea Tatal nostru , caci se incurcau pe alocuri. Insa dreptcredinciosii , vazand ca aceia mergeau pe mare ca si pe uscat , le-au zis sa faca ce faceau si mai inainte , ca e mai bine.

    ortodoxiacatholica,

    Mai am de facut o observatie ; spuneati ca talharul s-a mantuit fara botez , pentru ca … Desigur , dar nu acela este motivul mantuirii , este o simpla constatare a temporalitatii unui eveniment . Dar care a fost fapta (faptele ) pentru care a putut sa se mantuiasca in afara botezului , in afara dogmelor , in afara bisericii , etc? Sunt putine , dar esentiale : credinta in Hristos , recunoasterea vinovatiei si rugamintea de a se mantui.
    Daca facem o analiza duhovniceasca a ceea ce inseamna Botezul, dar si faptul ca acesta se poate oficia si cu alte materii in lipsa apei, ajungem de fapt la o ” traire ” duhovniceasca , care insumeaza intregul traseu pe care il avem de parcurs in toata viata noastra spre mantuire.Simbolul se transpune in credinta , credinta in traire si trairea in revelatie si revelatia in Taina. Si invers.
    Vorbiti de manuirea oamenilor intr-un mod aproape matematic , insa uitati ca totul e de la Duhul Sfant , care nu este ceva palpabil , nici vizibil , nici controlabil.Totul ce sustineti se reduce la teorie, dar “practica” a demonstrat mai mult decat teoria. Tocmai pe aceasta se sprijina ecumenismul si nicidecum pe erezie . Nu apartenenta la credinta ma mantuieste , ci implinirea ei in modul pe care il doreste Dumnezeu .”Cine ne va invata pe noi cele bune ? Dar insemnatu-s-a peste noi lumina fetei Tale ,Doamne “.

    Răspunde
    1. ortodoxiacatholica spune:
      12 martie 2014 la 13:43

      Din abordarea pe care o aveti dati dovada de relativism spiritual. Din pacate aceasta abordare este specifica NEW AGE ului nu credintei Bisericii. Va bazati cultura pe pseudoinformatii, nu pe informatii patristice. Relativismul modern cauta sa inglobeze ortodoxia in filosofia lui, numai ca asa ceva nu se poate, Revelatia fiind foarte clara. Daca in privinta ortodocsilor, vom avea suprize, ca unii care pe patul de moarte se vor pocai si vor ajunge in Rai, in privinta nebotezatilor stim ce soarte ii asteapta, si anume iadul. Ceea ce spuneti vds in legatura cu surprizele si cu punerea in gura sfintilor a ceea ce ei nu au rostit niciodata(sa imi aratati sursa unde Sfantul Siluan spune ca el nu stie daca paganii se mantuiesc sau nu) este de domeniul relativismului care nu are legatura cu descoperirea dumnezeiasca.Dupa gandirea dumenavoastra si Arie e sfant al Bisericii, si Nestorie si alti eretici condamnati de Sfintele Sinoade Ecumenice, pentru ca, nu-i asa! totul este relativ. Inclusiv Dumnezeu e cel mai mare relativist. Exista Dumnezeu si nu exista!
      Talharul de pe cruce sa mantuit asa cum s-au mantuit toti dreptii din Vechiul Testament, fara botez, pentru ca botezul nu fusese inca dat, inca nu fusese facuta Biserica. Asa ca vorbim vorbe si sofisme, fara sustinere teologico-patristica. Duhul Sfant nu e relativ, nici relativist, si nu se contrazice pe Sine, El nu e vizibil si nici controlabil de noi, dar El a avut bunavointa sa ne descopere dupa ce legi vrea sa lucreze in lume. Nu noi il controlampe El ci El ne-a spus ca unor prieteni ai Regelui cum acctioneaza Regele. Asa ca desi DUhul nu e controlabil de noi, El insus vrea sa ne descopere noua cum vrea sa lucreze. Aceasta e Revelatia, iar Duhul este in Biserica pana la Sfarsitul Veacului, El nu ne oinvata relativisme ci adevaruri matematice, clare, valabile in orice sistem de referinta. Relativismul e valabil in diferite filosofii, dar nu si in realitatea dumnezeiasca.
      “Nu apartenenta la credinta ma mantuieste , ci implinirea ei in modul pe care il doreste Dumnezeu” care este logica aceste fraze? Va contraziceti cu Sfantul Apostol Pavel care spune ca “din credinta suntem mantuiti, nu din fapte, ca sa nus e laude cineva” si va contraziceti cu insus Mantuitorul Iisus Hristos care spune “Crezi tu ca pot face Eu aceasta!” Deci aparteneta la credinta insotita de faptele credintei mantuieste! Prima parte a frazei se contrazice flagrant cu partea a doua – implinirea creintei in modul in care il doreste Dumnezeu. Cum doreste Dumnezeu implinirea credintei, fara apartenta la credinta cea adevarata, revelata de El? Poti sa imlinesti credinta daca esti in credinta stramba? Unde este logica? Unde este bunul simt?

      Răspunde
      1. Emil Baciu spune:
        14 aprilie 2014 la 6:36

        Parinte Matei, am ascultat predica,nu numai odata si gasesc ca este plina de invataminte. Da, Sfintii Parinti au dat anatema din DRAGOSTE pentru cei rataciti , caci vedeau ca isi pierd sufletele, iar asta le provoca durere pentru aproapele lor cazut in erezie. La fel doare si astazi pe adevaratii crestini ortodocsi si din dragoste isi asuma riscul de a a le spune celor rupti din Trupul Bisericii sa se intoarca ca altfel nu au sanse de mantuire, ca Hristos Domnul ii asteapta cu drag. Adevaratul ortodox iubeste pe cei rataciti si din acest motiv vrea sa-i aduca la Adevar. Dar lumea vrea sa creada in New Age si nu in Viata, in “stapanitorul acestei lumi” si nu in Mantuitor, in toleranta si nu in IUBIRE, in intuneric si nu in Lumina in minciuna si nu in Adevar. In ce cred oamenii astazi sunt usor de obtinut, comode si nu necesita implicare. E un tavalug al pierzarii. De aceeea va multumesc pentru dragostea care o impartasiti noua si va multumesc ca strigati in gura mare ca ne iubiti ! O, de-ar fi cat mai multi ca dumneavoastra care sa ne arate dragostea lor ! Dar sunt multi care ne vorbesc de dragoste si unire, cu voce domoala, cuvinte alese, academine- nu ca al pescarilor apostoli- dar pline de viclenie si zambete false iar noi cadem usor in plasa intinsa de satan prin ei. Sfintii Parinti care nu pot ura sau dispretui vreo fiinta omeneasca, sau animal, sau piatra ci la fel ca Stapanul lor,iubesc, astazi nu mai sunt luati in seama, desi sunt mai actuali ca niciodata.
        Dumnezeu sa va dea putere sa aratati lumii cazute , ADEVARUL !

        Răspunde
  7. Pingback: Predica despre ecumenism la Manastirea Paltin, Petru Voda. Despre cele 3 tipuri de ateism conform Sfantului Grigorie Palama. Marturisirea Ortodoxiei. | ortodoxiadreaptacredinta
  8. Pingback: Predica despre ecumenism la Manastirea Paltin, Petru Voda. Despre cele 3 tipuri de ateism conform Sfantului Grigorie Palama. Marturisirea Ortodoxiei. | ortodoxiadreaptacredinta

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele Articole

  • Opt ani de la Hirotesia părintelui Matei Vulcănescu întru protoprezbiter al Mitropoliei Pireului, Biserica Ortodoxă a Greciei
  • Sinodiconul Ortodoxiei 2023 – Anatemele împotriva ereziilor şi ereticilor
  • Scrisoare către Sanctitatea Sa, Patriarhul Kiril al Moscovei și al întregii Rusii
  • Împărtășirea continuă a credincioșilor cu Trupul și Sângele lui Hristos
  • Declarația de la Toronto – 1950 – Adoptată oficial în Sinodul de la Creta 2016

Chestionar

Ajută-ne prin răspunsurile tale

Categorii

  • "Sfântul și Marele Sinod" din Creta (58)
  • Apologetica (2)
  • Despre discernământ și înșelare (12)
  • Devieri de la Adevăr (8)
  • Ecumenism (35)
  • În prim-plan (25)
  • Mărturisire de credință ortodoxă (43)
  • Menirea Bisericii Ortodoxe în lume (6)
  • Ortodoxie (266)
  • Ortodoxie și viață bisericească (16)
  • Schisma ucraineană (17)

Arhive

  • martie 2023
  • ianuarie 2023
  • decembrie 2022
  • noiembrie 2022
  • iulie 2022
  • iunie 2022
  • mai 2022
  • aprilie 2022
  • martie 2022
  • septembrie 2021
  • aprilie 2021
  • martie 2021
  • octombrie 2020
  • iulie 2020
  • iunie 2020
  • mai 2020
  • martie 2020
  • februarie 2020
  • ianuarie 2020
  • decembrie 2019
  • noiembrie 2019
  • iunie 2019
  • mai 2019
  • martie 2019
  • februarie 2019
  • ianuarie 2019
  • decembrie 2018
  • noiembrie 2018
  • octombrie 2018
  • iunie 2018
  • martie 2018
  • februarie 2018
  • ianuarie 2018
  • iunie 2017
  • aprilie 2017
  • martie 2017
  • ianuarie 2017
  • decembrie 2016
  • noiembrie 2016
  • octombrie 2016
  • septembrie 2016
  • august 2016
  • iulie 2016
  • iunie 2016
  • mai 2016
  • aprilie 2016
  • martie 2016
  • februarie 2016
  • ianuarie 2016
  • noiembrie 2015
  • octombrie 2015
  • septembrie 2015
  • august 2015
  • iunie 2015
  • mai 2015
  • aprilie 2015
  • martie 2015
  • februarie 2015
  • noiembrie 2014
  • octombrie 2014
  • septembrie 2014
  • august 2014
  • iunie 2014
  • mai 2014
  • aprilie 2014
  • martie 2014
  • februarie 2014
  • ianuarie 2014
  • decembrie 2013
  • noiembrie 2013
  • octombrie 2013
  • septembrie 2013
  • august 2013
  • iulie 2013
  • iunie 2013
  • mai 2013
  • aprilie 2013
  • martie 2013
  • februarie 2013
  • ianuarie 2013
  • decembrie 2012
  • noiembrie 2012
  • octombrie 2012
  • septembrie 2012

Pagini

  • Argument privind modul de primire a eterodocşilor la Ortodoxie
  • Biserica Ortodoxă este universală (catholica)!
  • Blog
  • Contact
  • Ortodoxia
  • Ortodoxia Prima Pagina
  • Politică de confidențialitate
  • Privacy Policy
  • Sinodul din Creta

Biserica Ortodoxa este universala - Blog personal al Parintelui Matei Vulcanescu