Cu adevarat buna este incercarea de a convoca un Sinod Panortodox, dar nu pentru a omologa ereziile infiltrate cu stangacie sau cu dibacie in Biserica Ortodoxa in ultimii 100 de ani, ci pentru a taia din Trupul Bisericii atat erezia ecumenista cat si persoanele care propaga aceasta erezie si nu se pocaiesc, indiferent ca sunt patriarhi, episcopi, preoti, diaconi, profesori de teologie sau mireni de diferite categorii sociale.  Un Sinod Panortodox va discerne si va curati Biserica de erezie si de eretici. Nu e normal ca in aceeasi Biserica sa fie si Ortodocsii dar si ecumenistii – care vorbesc de minimalismul dogmatic, de recunoasterea tainelor ereticilor, de teologia baptismala, de “ridicarea anatemelor” etc.

http://stiri.lacasuriortodoxe.ro/news/ecumenism-antiecumenism/pregatirea-sinodului-panortodox-discutii-intre-delegatia-patriarhiei-ecumenice-aflata-in-bucuresti-si-patriarhie.html

Biroul de Presă al Patriarhiei Române ne informează:

O delegaţie a Patriarhiei Ecumenice, formată din Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, Mitropolitul Pergamului, şi Preacuviosul Părinte Arhimandrit Bartolomeu Samaras, Secretarul Sfântului Sinod, s-a aflat la Bucureşti, în perioada 10-12 decembrie 2012, pentru a discuta împreună cu o delegaţie a Patriarhiei Române, formată din Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei şi Exarh patriarhal, PC. Pr. Prof. Viorel Ioniţă şi PC. Pr. Michael Tiţa, Consilier patriarhal, despre pregătirea viitorului Sinod Panortodox.

Iata si un comentariu foarte interesant:

 ” Cei ce vor sa faca sinoade panortodoxe si sa adopte prostii ecumeniste, ar trebui sa priceapa ca degeaba se aduna de prin toata lumea ortodoxa, daca ei iau decizii impotriva a ce au stabilit Sinoadele Ecumenice, atunci Sfantul Duh nu este cu ei, fiindca Sfantul Duh nu se contrazice si nici nu se corecteaza, nu face nici erori de limbaj si nici nu “evolueaza” dupa mentalitatile lumii acesteia, El este desavarsit si in atotstiinta. Si asemenea sinod nu ar fi decat un alt sinod talharesc, precum clasicul exemplu de la Efes.

Ar trebui facut un sinod panortodox care sa afuriseasca ecumenismul, asa e, dar cu cine sa il faci?”