Este mare nevoie de un Sinod Panortodox care sa anatematizeze erezia ecumenistă si pe ecumeniști, cei care defaima Biserica lui Hristos.

By pr. Matei Vulcănescu -
12 ani ago

Cu adevarat buna este incercarea de a convoca un Sinod Panortodox, dar nu pentru a omologa ereziile infiltrate cu stangacie sau cu dibacie in Biserica Ortodoxa in ultimii 100 de ani, ci pentru a taia din Trupul Bisericii atat erezia ecumenista cat si persoanele care propaga aceasta erezie si nu se pocaiesc, indiferent ca sunt patriarhi, episcopi, preoti, diaconi, profesori de teologie sau mireni de diferite categorii sociale.  Un Sinod Panortodox va discerne si va curati Biserica de erezie si de eretici. Nu e normal ca in aceeasi Biserica sa fie si Ortodocsii dar si ecumenistii – care vorbesc de minimalismul dogmatic, de recunoasterea tainelor ereticilor, de teologia baptismala, de “ridicarea anatemelor” etc.

http://stiri.lacasuriortodoxe.ro/news/ecumenism-antiecumenism/pregatirea-sinodului-panortodox-discutii-intre-delegatia-patriarhiei-ecumenice-aflata-in-bucuresti-si-patriarhie.html

Biroul de Presă al Patriarhiei Române ne informează:

O delegaţie a Patriarhiei Ecumenice, formată din Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, Mitropolitul Pergamului, şi Preacuviosul Părinte Arhimandrit Bartolomeu Samaras, Secretarul Sfântului Sinod, s-a aflat la Bucureşti, în perioada 10-12 decembrie 2012, pentru a discuta împreună cu o delegaţie a Patriarhiei Române, formată din Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei şi Exarh patriarhal, PC. Pr. Prof. Viorel Ioniţă şi PC. Pr. Michael Tiţa, Consilier patriarhal, despre pregătirea viitorului Sinod Panortodox.

Iata si un comentariu foarte interesant:

 ” Cei ce vor sa faca sinoade panortodoxe si sa adopte prostii ecumeniste, ar trebui sa priceapa ca degeaba se aduna de prin toata lumea ortodoxa, daca ei iau decizii impotriva a ce au stabilit Sinoadele Ecumenice, atunci Sfantul Duh nu este cu ei, fiindca Sfantul Duh nu se contrazice si nici nu se corecteaza, nu face nici erori de limbaj si nici nu “evolueaza” dupa mentalitatile lumii acesteia, El este desavarsit si in atotstiinta. Si asemenea sinod nu ar fi decat un alt sinod talharesc, precum clasicul exemplu de la Efes.

Ar trebui facut un sinod panortodox care sa afuriseasca ecumenismul, asa e, dar cu cine sa il faci?”

Show Comments (0)

0 thoughts on “Este mare nevoie de un Sinod Panortodox care sa anatematizeze erezia ecumenistă si pe ecumeniști, cei care defaima Biserica lui Hristos.”

 1. “ecumenistii” (doi “i” ) – in titlu; altfel va dati seama ca acest sinod va avea o cu totul alta agenda decat s-ar cuveni… ; pai noi suntem membri ai consiliului mondial al “bisericilor”, trimitem in fiecare an reprezentanti la inselarea de la Medjugorje, patriarhul ecumenic slujeste cu monofiziti si catolici (vezi Vecernia Iubirii de acum vreo 2 ani cand a intrat in sfantul altar la Fanar prin usile imparatesti cu un monofizit si un catolic) – http://apologeticum.wordpress.com/2011/05/23/patriarhul-ecumenic-bartolomeu-s-a-rugat-impreuna-cu-ereticii-un-preot-papistas-si-unul-armean/
  Prin urmare care credeti ca ar fi agenda urmatorului sinod panortodox?

 2. ecumenisti, nu ecumenistii, pentru ca orice ecumenist defaima pe Hristos, este semnul egal, nu exista ecumenisti care defaima si ecumenisti care nu defaima!
  Sinodul panortodox, nu stiu ce va face. Dar stiu ca un viitor Sinod Panortodox cu adevarat va anatematiza ecumenismul, altfel nu va fi panortodox, va fi altceva…..

 3. “erezia ecumenista si pe ecumenisti care defaima Biserica lui Hristos” – vorbeam de forma gramaticala, e vorba de pluralul articulat si nicidecum nu vorbeam de ecumenisti care defaima sau nu…; cu alte cuvinte nu suna bine romaneste….

  1. Stefan,
   „si pe ecumeniști, cei care defaima Biserica lui Hristos.” Tocmai ca e cu „pe” si cu virgula, este corect „ecumenisti” cu un singur „i”! Parintele a scris corect!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Biserica Ortodoxă este universală - Blog personal al Părintelui Matei Vulcanescu