Prezenta unor Biserici Ortodoxe locale in “Consiliul Mondial al Bisericilor” este total lipsita de sens, atata timp cat Biserica este Una, anume cea ortodoxa.

Nu exista “Biserici”, ci o singura Biserica. In clipa in care o Biserica Ortodoxa locala este membra a “Consiliului Mondial al Bisericilor” inseamna ca se incalca tocmai dogma Bisericii, si anume Unitatea, Sfintenia, Catolicitatea si Apostolicitatea ei! Adica Biserica se neaga pe sine.

Nu poti face parte dintr-un organism care pretinde inca din titlul lui ca ar exista mai multe “Biserici”. Este un nonsens teologic. Daca Biserica nu ar fi Una, continuitoare a Traditiei Apostolice si Patristice, ci ar fi impartita in zeci de “bisericute” cu dogme diferite atunci inseamna ca Simbolul Credintei si Dogmele formulate la Sinoadele Ecumenice nu mai au nici o valoare. Unitatea Bisericii pentru care Sfintii Parinti au luptat atat de mult, unitate in dogma si in traire, nu mai este bagata in seama si se doreste o unitate mincinoasa, superficiala, cu o dragoste falsa (la nivel verbal adica, pentru ca in cazul in care nu esti de acord cu cei din miscarea CMB, vor avea ei grija sa te “incondeieze” si sa te aduca la acelasi simtamant cu ei sau sa te reduca la tacere).

Romano-catolicii nu fac parte din “Consiliul Mondial al Bisericilor” aratand in felul acesta demnitate (in erezia lor). Ei se considera “Biserica cea Una”, ceea ce ne arata mai multa seriozitate teologica din partea lor. Avem de invatat de la ei, chiar daca sunt eretici.

Nu judec pe nimeni si cu smerenie spun aceste lucruri.  Nu am intentia de a ofensa pe nimeni, iar daca cineva se simte ofensat imi cer iertare.

Din cele expuse mai sus se intelege ca statutul “Consiliului Mondial al Bisericilor” este total incompatibil cu statutul Bisericii Ortodoxe, care este Una, Sfanta, Catholica si Apostolica.

preot Matei Vulcanescu