Semnati petiția catre Patriarhia Moscovei pentru recunoasterea Noului Sfintit Mucenic Daniil Sâsoev, misionar ortodox contemporan

Petitia poate fi semnata aici: http://www.petitieonline.com/contribuii_la_recunoaterea_noului_sfinit_mucenic_daniil
Petitia va fi trimisa la Patriarhia Moscovei.

De retinut faptul ca invatatura Sfintilor Parinti este ca Mucenicii pot fi cinstiti deplin inca de dinainte de canonizarea oficiala. Acest lucru este discutat recent aici.

Contribuiţi la recunoaşterea noului sfinţit mucenic Daniil

Noul Sfintit Mucenic Daniil Sisoev (Sisoyev, Sâsoev), misionar ortodox contemporan

Noul Sfintit Mucenic Daniil Sisoev (Sisoyev, Sâsoev), misionar ortodox contemporan (Sursa imaginii aici)

La data de 19 noiembrie 2009, viaţa de apologet şi misionar a părintelui Daniil Sâsoev (1974-2009) şi-a aflat încununarea într-un sfârşit martiric. Părintele a fost ucis în biserica Sf. Ap. Toma, din Moscova.

În urma activităţii sale misionare, sute de persoane s-au unit cu Biserica ortodoxă, spre “viaţa veacului ce va să vie”. Faptul a atras ameninţările repetate ale unor grupări pentru care o astfel de activitate era inacceptabilă. În ciuda acestor ameninţări, în ciuda faptului că avea familie, soţie şi copii, în ciuda a orice ar fi avut de pierdut, din lumea aceasta, părintele nu şi-a încetat propovăduirea, fiind, în cele din urmă, ucis, pentru această „sfântă încăpăţânare”. Faptul că părintele a fost executat pentru activitatea sa misionară (devenind, astfel, mucenic al lui Hristos) este cert- atentatul a fost revendicat.

De la părintele Daniil Sâsoev, Biserica a moştenit o întreagă serie de lucrări scrise, apologetice şi catehetice, dimpreună cu roadele lor şi ale propovăduirii prin vorbă şi faptă, cu care părintele şi-a ocupat fiecare clipă. Părintele Daniil a adus Bisericii fii şi fiice nu doar în viaţa pământească fiind, ci şi odată trecut la viaţa veşnică. Noul sfinţit mucenic Daniil îşi continuă lucrarea, astfel încât şi acum continuă să se consemneze venirea la dreapta credinţă a celor mişcaţi de sacrificul său.

Moştenirea părintelui Daniil este a noastră, a tuturor ortodocşilor. La fel este şi răspunderea de a-i aduce mucenicului lui Hristos cinstirea cuvenită, spre lauda Preasfintei Treimi, care i-a primit jertfa duhovnicească, precum şi pe cea de sânge, şi i-a dăruit rod însutit.

Semnăturile noastre vor fi trimise Patriarhiei Moscovei, ca mărturie a cinstirii pe care poporul o acordă noului sfinţit mucenic Daniil, spre a ajuta la recunoaşterea sa oficială, de către Biserică.

Pentru ca iniţiativa de faţă să fie serioasă şi convingătoare, trebuie fie limpede că semnatarii sunt persoane reale. Vă rugăm, aşadar, să semnaţi cu numele şi prenumele şi, de dorit, să adăugaţi şi alte date personale valide (d. ex. adresa, CNP, profesie si loc de munca, oricare dintre aceste date sau combinatii ale lor). Dacă, din diverse motive, nu doriţi să publicaţi niciun fel de date personale, mai bine nu semnaţi deloc. Noul sfinţit mucenic Daniil să vă fie alături, cu rugăciunile sale, tuturor, simpli vizitatori sau semnatari.

Iniţiat de Oana şi Alexandru Iftime, Bdul Iuliu Maniu 65, bl 7P, sc 10, ap 336, s 6, Bucureşti, România, e-mail: [email protected],[email protected]

Materiale despre părintele Daniil Sâsoev:

În limba română:

Maximov I., Martiriul unui apologet al Ortodoxiei, Sofia-Cartea ortodoxă, Bucureşti, 2010

http://www.razbointrucuvant.ro/2010/11/18/preotul-martir-daniil-sasoev-1-an-de-la-moartea-sa-muceniceasca-ultimul-sau-cuvant-unul-aproape-profetic-despre-ispita-certurilor-neincetate-dintre-crestini-video/

In English:

http://en.wikipedia.org/wiki/Daniil_Sysoyev

http://www.nytimes.com/2009/11/20/world/europe/20moscow.html?_r=2&scp=1&sq=sysoyev&st=cse&

http://www.rferl.org/content/Murder_of_Priest_Highlights_Missionary_Role_In_Russian_Church/1892040.html

http://journeytoorthodoxy.com/2012/10/30/many-muslims-baptized-after-the-death-of-fr-daniel-sisoyev/

preluat de pe misiuneinafrica.wordpres.com