La aceasta adresa gasiti numere de telefon si adrese unde puteti adresa plageri impotriva abuzurilor la adresa Manastirii Esfigmenu:
http://www.esphigmenou.com/

Staretul Manstirii Esfigmenu sustine ca nu pomeneste nici un sinod schizmatic.

Daca este asa ne bucuram, pentru ca circula tot felul de zvonuri cum ca si-ar lua hirotoniile de la episcopi schizmatici, etc.   Oricum acesti parinti sunt martiri ai Ortodoxiei si sunt nedreptatiti, Patriarhul a creeat o obste ilicita anticanonica si in felul acesta pune paie pe foc! Numai obstea manastirii Esfigmenu are dreptul sa isi aleaga egumenul si sa se autoconduca.  Pe de alta parte exista materiale video in care egumenul manastirii Esfigmenu apare alaturi de episcopi din sinoade schizmatice (GOC, etc), de aceea ca sa fim obiectivi nu ne pronuntam in privinta canonicitatii hirotoniilor lor, daca au preoti hirotoniti. Nu stim, dar vom afla.  Cert este ca acesti parinti au ravna pentru Ortodoxie si trebuie ajutati.

Oprirea pomenirii Patriarhului a fost facuta si de Mitropolitul Augustin de Florina si de alti Mitropoliti din Grecia, ceea ce este canonic atata timp cat Patriarhul invata erezia “bisericilor surori” .

Mai jos redau articolul:

http://acvila30.ro/2011/12/15/obstea-asediata-a-manastirii-esfigmenu-da-raspuns-minciunilor-patriarhului-ecumenic/#more-37692
OBŞTEA ASEDIATĂ A MĂNĂSTIRII ESFIGMENU DĂ RĂSPUNS MINCIUNILOR PATRIARHULUI ECUMENIC

Printr-o declaraţie scrisă, trimisă spre publicare ziarului nostru, Stareţul Sfintei Mănăstiri Esfigmenu, Arhimandritul Metodie, şi obştea dezmint minciunile Patriarhului Ecumenic, potrivit cărora obştea canonică a Sfintei Mănăstiri Esfigmenu, aflată acum într-o adevărată stare de asediu, ar fi aderat la un Sinod vechi-calendarist şi ar pomeni un episcop vechi-calendarist.

„Toate sunt minciuni” se subliniază, arătând că ei recunosc instituţia Patriarhiei Ecumenice, dar nu pomenesc numele actualului Patriarh Ecumenic, kir Bartolomeu, pe care îl numesc eretic. Iată textul integral al declaraţiei adresate  ziarului „Ὀρθόδοξος Τύπος” (O.T.):

Datorită răspândirii pe internet şi pe alte căi a zvonului despre presupusa subordonare a istoricei şi tradiţionalei Mănăstiri Esfigmenu faţă de Sinodul vechi-calendarist al Arhiepiscopului Calinic, declarăm tuturor cu îndrăzneală că niciodată nu ne-am subordonat vreunui Sinod vechi-calendarist. Am întrerupt pomenirea Patriarhului Constantinopolului, kir Bartolomeu, denunţându-l ca eretic şi ne-am separat de el potrivit canoanelor Bisericii (al 15-lea de la Sinoadele I şi II Ecumenice şi al 31-lea al Sfinţilor Apostoli). Recunoaştem instituţia Patriarhiei Ecumenice, dar continuăm să denunţăm pe actualul Patriarh ca eretic şi ca unul care nu respectă nici Tradiţiile Bisericii, nici Legea Sfântului Munte (Carta Juridică a Sfântului Munte) şi nici condiţiile internaţionale. Declarăm deci cu îndrăzneală tuturor celor care se îndoiesc că niciodată nu am pomenit alt Patriarh sau Episcop. Urmăm prin harul lui Dumnezeu această bună luptă pentru Credinţă, până la deplina îndreptăţire a Sfintei noastre Mănăstiri. Nu ne vom abate nici în cel mai mic amănunt de la linia Sfinţilor Părinţi ai Bisericii şi a Sfinţilor noştri înaintaşi Athanasie şi Efthimie, trecuţi la Domnul. Vom aştepta deplina dreptate de la Chivernisitoarea Sfântului Munte, de la Doamna noastră, Născătoarea de Dumnezeu, sau cu ajutorul acesteia suntem gata să murim – dacă timpul o cere – pentru cele ce credem şi nu vom deveni cu nici un chip trădători ai Credinţei noastre şi ai Spiritualităţii Patriei noastre, care este Sfântul Munte, pentru nici o plată sau cinstire.

Cu binecuvântări şi dragoste,

Stareţul Sfintei Mănăstiri Esfigmenu,

Arhimandritul Metodie

şi fraţii mei în Hristos”.

Semnalăm că Patriarhul Ecumenic, kir Bartolomeu, în timpul recentei sale vizite la Sfântul Munte a cerut aici şi acum „alungarea” obştii canonice din Sfânta Mănăstire şi instalarea obştii „rânduite” de acesta, pe care o caracterizează drept „canonică”.