Show Comments (8)

8 thoughts on “Către mănăstirile în care s-a refuzat cardul de sănătate – preconizaţi şi o luare de atitudine în privinţa ecumenismului?”

  1. am fost la mânăstirea Bistrița și ei au acolo la intrarea în Biserică pe dreapta pliante multiplicate despre pericolele contemporane- printre care și erezia ereziilor – ecumenismul. Dar o atitudine mai departe decât atât nu vor să ia. Le-am zis despre greci, despre poziția luată și în România dar au zis că e suficientă avertizarea oamenilor cu privire la acest subiect și că nu trebuie să adreseze o listă de semnături ierarhilor. În rest, starețul a zis că se știe despre toate ereziile astea și despre monofiziți și despre catolici și că ierarhii au făcut compromisuri dar că el crede că nu sunt în erezie. Încă nu s-au împărtășit cu ereticii deci nu sunt în erezie.

    1. am mai spus și despre slujirea din catedrala de la Roma de mai demult a ierarhilor români – Teoctist, Daniel și Teofan împreună cu papa ioan paul al 2-lea, am zis și despre Octava ecumenică din perioada 18-25 ianuarie în care se roagă în comun cu ereticii, însă mi-au zis majoritatea că subiectul ăsta nu trebuie discutat și că nu aduce bine sufletului.

      1. am plecat de la mânăstire cu un gust amar după 3 săptămâni în care mi-am dat seama că se află într-o poziție periculoasă chiar și dacă au scris în acele pliante despre pericolul ecumenismului. ASTA E VREMEA MUCENICIEI AȘA A SPUS SFÂNTUL IUSTIN PÂRVU.

    2. exista stadii ale caderii in erezie- primul stadiu este acceptarea rugaciuilor in comun, apoi recunoasterea sinodala- cadere clara in erezie, iar impartasirea comuna e ultima etapa. Sfintii Parinti vorbesc de acceptarea ereziei- aceasta e suficienta pentru intreruperea comuniunii cu ierarhii eretici.

    3. staretul greseste, se vede ca nu intelege defapt pericolul ereziei ecumeniste si ca sa fii eretic nu e necesar sa te impartasesti cu ereticii, e suficient sa propovaduiesti ereiza in public conf can 15 I-II Constantinopol!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

We don’t spam! Read more in our privacy policy

Biserica Ortodoxă este universală - Blog personal al Părintelui Matei Vulcanescu