Ioan Solea, multumesc pentru mesajul foarte la obiect! Din ceea ce vad monahii de acolo sunt intradevar zapaugi, sau zapaciti, dar sa nu uitam ca au fost loviti din toate partile. Cred ca isi pot reveni, nu cred ca sunt pierduti. Problema lor cea mai mare este faptul ca au intrat in comuniune cu sinoade paralele care gandesc in felul acesta, adica antipatristic, dupa modelul vaselor comunicante. Eu de multe ori am avut polemici cu sefii lor si le-am demonstrat ca nici ei nu sunt curati, avand in vedere ca Genuine Orthodox Church a primit hirotoniile de la ROCOR care la vremea aceea era in comuniune cu Biserica Sarba si Ierusalim, care la randul lor erau in comuniune cu Constantinopolul, deci cu cei care predicau erezia bisericilor surori si erau in “Consiliul Mondial al Bisericilor”, chiar Sfantul Iaon Maximovici a hirotonit preoti in Franta pe calendarul nou, etc. Asa ca intradevar parintii de la Esfigmenu ratacesc, dar noi sa avem dragoste sa ii ajutam, cu medicamente, cu bani si asa vazand ei faptele bune se vor intoarce la un echilibru.   

Nu sunt deacord cu  “sinoadele paralele” si nici cu cei care afirma ca nu exista Har in Biserica Ortodoxa Oficiala, nici cu cei care afirma ca Parintii(Sf ilie Lacatusu, Sfintii Inchisorilor, pr. Porfirie, pr. Paisie, etc) care au fost in comuniune cu Biserica Oficiala nu ar avea sfintenie, nici cu cei care nu recunosc Bisericile Ortodoxe Locale Oficiale ca ipostasuri ale Bisericii cele Una, Sfanta Soborniceasca si Apostolica.  Deasemenea nu suntem lamuriti de unde isi iau hirotoniile Manastirea Esfigmenu. Nu cunoastem canonicitatea hirotoniilor si nu accept plecarea la “stilisti”, GOC-isti, Floninisti, Mateiti, Slatioristi, etc care nu fac decat sa dezbine Biserica lui Hristos. In cazul in care Manastirea Esfigmenu are astfel de “colaborari” nu sunt deacord cu aceasta.

https://ortodoxiacatholica.com/2012/10/06/modul-deficitar-si-ingust-in-care-este-interpretat-de-stilisti-sau-zeloti-sigilionul-ortodoxiei-de-la-1583/

Parintii Esfigmeniti sunt privati de medicamente, de hrana, de curent electric, ca sa ii faca sa plece din manastire. Politia nu le da voie sa vina doctori! Nu au voie nici macar cu masina manastirii sa se deplaseze! Iata costurile opririi pomenirii patriarhului ecumenic. 

Mergeti si vizitati pe parintii esfigmeniti si ajutati cu ce puteti aceasta Manastire eroica! Acestia au inteles ca mai presus de interesele diplomatice si politice ale unor patriarhi si sinoade este Dreapta Credinta, si de aceea au scris pe steagul lor: Ortodoxie sau Moarte!

In afara Ortodoxiei este moartea sufleteasca! In mod normal ar trebui oprita pomenirea celor ce propaga erezia pana se intruneste un Sinod care sa condamne erezia si pe eretici.

Respectam decizia Sfintei Manastiri Esfigmenu dar si deciziile celorlalte Manastiri Atonite.  Toate Manastirile Atonite sunt antiecumeniste si lupta pentru apararea Dreptei Credinte, dar Esfigmenu a facut un pas inainte! La fel si Sinodul Greciei e format din multitudine de Ierarhi care sunt antiecumenisti.

Intreruperea pomenirii patriarhului pe motiv de erezie nu este schisma, este o modalitate de aparare si protest impotriva bolii ecumeniste. Aceasta metoda a fost folosita de-a lungul timpului de Sfintii Parinti (Sfantul Marcu Eugenicul, Sfantul Maxim Marturisitorul, etc.).

De exemplu, credeti oare ca Patriarhia Ierusalimului este in schisma cu Patriarhia Romana? Raspunsul este: NU, doar ca Patriarhul Ierusalimului nu mai pomeneste pe Patriarhul Romaniei, dar in rest Sinoadele pot consluji, asa cum stiu din surse oficiale.

Pe de alta parte, stim ca motivele incetarii pomenirii Patriarhului Romaniei de catre Ierusalim sunt hilare, de rasul curcilor. Daca se oprea pomenirea  din motiv de erezie, toata cinstea, dar asa, pentru o cladire, e jalnic….

La aceasta adresa gasiti numere de telefon si adrese unde puteti adresa plageri impotriva abuzurilor la adresa Manastirii Esfigmenu:
http://www.esphigmenou.com/

https://ortodoxiacatholica.com/2012/09/25/patriarhul-rusiei-este-alaturi-de-obstea-sfintei-manastiri-esfigmenu/

Conform declaratiilor staretului,  Manastirea nu pomeneste nici un pseudo episcop schizmatic, vedeti siteul meu “ecumenismdracesc”: http://ecumenismdracesc.wordpress.com/2012/09/30/arhimandritul-metodie-staretul-manastirii-esfigmenu-marturiseste-ca-nu-pomeneste-nici-un-sinod-schizmatic-la-sfanta-liturghie-sprijiniti-manastirea-esfigmenu/