Desi Biserica Ortodoxa Romana a semnat destule acte ecumeniste, cum ar fi Balamantul, Chambesy-ul, adica erezia numita “Biserici Surori” sau recunoasterea monofizitilor ca ortodocsi, sau participarea in Consiliul Mondial al Bisericii,  totusi PLEROMA BISERICII,  care insemna totalitatea credinciosilor, laici si clerici, nu a acceptat in practica aceste erezii semnate si nici nu sunt impuse, ci sunt sporadic impuse de unii episcopi activisti ecumenisti.

De aceea nu exista nici un motiv pentru ca sa parasiti Biserica, mai ales ca va duceti acolo unde nu cunoasteti, in extrema zelotista, ajungand la blasfemii si erezii tot atat de periculoase ca si ecumenismul.

De aceea, SA STAM BINE, SA STAM CU FRICA in Biserica Ortodoxa si sa protestam din interiorul ei, sa nu dam  satisfactie ecumenistilor care asta asteapta.

Dupa cum spuneam , una este incetarea pomenirii episcopului ce invata public erezia (impunand preotilor si poporului erezia) si alta e schizma, care se face din motive egoiste, ajungand la extreme periculoase.

Nu este o solutie trecerea la schizmatici, care desi sunt antiecumenisti, sunt exagerati. Au ajuns la  blasfemia de a crede ca nu mai e Har in Biserica Ortodoxa Oficiala, ca si cum Harul ar pleca la un singur gand al unui ierarh apostat, sau gest.

Harul lucreaza, dar exista pericolul ca in timp, in generatiile urmatoare, sa pierdem Biserica Locala.

Daca generatia urmatoare va fi infectata profund de ecumenism, daca se vor pune in practica ceea ce s-a semnat la Chambesy si Balamant, vom ajunge sa ne paraseasca Harul si sa ramanem inafara Ortodoxiei, pentru ca Biserica nu piere niciodata, dar local poate pieri, asa cum a pierit toata Biserica Romei!

Deci sa nu incetam a striga si a marturisi impotriva ecumenismului si a taxa ierarhii ecumenisti, pentru ca sa nu ajungem la dezastre spirituale, fie de o parte prin plecarea unor frati la schizmatici, deci tot inafara Bisericii, fie prin caderea Bisericii Locale in erezia ecumenista.